Смисълът на живота: да изживеем сега нашите мечти някога преди

| 1 коментар
Смисълът на живота

В продължение на толкова много животи ти си искал да имаш дом и това желание е оставало незадоволено. Това е последната верига, която те сковава и блокира, за да не можеш да получиш просветление и безкрайна радост. Нищо от онова, на което те научих, не потуши това дълбоко желание. Следователно то трябва да бъде изпълнено.

Намерих своя отговор на този въпрос, когато за първи път чух тази песен – че смисълът на живота ни е да изживеем това, което сме мечтали някога преди. Че смисълът на живота се крие в самите думи „смисъл на живота” – животът ни продължава дотогава, докато има смисъл от него, докато имаме причина да живеем. А за всеки от нас тази причина е различна, но е свързана с изживяването на най-съкровените ни мечти, проявяващи се като желания и импулси, на които не можем да устоим, заради които сме готови да направим всичко. Най-голямата трагедия е човек да зачеркне мечтата, която придава смисъл на живота му, само защото не вярва в способностите си да я реализира.

На Мастерская успеха Мирзакарим Норбеков каза две неща в тази връзка, които силно ме впечатлиха.

„Нашите несбъднати мечти се връщат към нас като опустошения”

„Ако искате да удължите живота на родителите си, осигурете им грижи, проблеми, които да разрешават”

През целия си живот се стремим да достигнем състояние, в което да нямаме проблеми, а се оказва, че именно проблемите, препятствията, трудностите, предизвикателствата ни поддържат в жизнен тонус – дават ни смисъл и енергия. В този смисъл случайни желания няма – желанието за постигане на мечта е процес на активно действие, който ни осигурява пълноценен живот. Реализирането на една мечта води винаги до появата на други, по-сложни за реализация мечти. Смисълът на живота ни очевидно е да следваме мечтите си – онези неща, които сме си пожелавали някога и за които е дошло време да преживеем.

Всяко силно желание, което задържим за известен период от време, подсилено със силна емоция, се превръща в подсъзнателна програма за действие (карма в източните философии). Както каза един приятел по този повод – „хвърлен камък”. Оставено без съзнателен контрол, всяко истинско желание има тенденцията да се самореализира, стига човек да следва подсказките на интуицията си – онези спонтанни импулси, които ни нашепват кога и какво трябва да направим по пътя към целта си.

Ние можем да забравим за някои наши материални желания, просто защото не са толкова важни за нас. След определено време можем да се избавим от тях. Но други няма да ни изоставят, докато не ги осъществим в някаква степен. След като веднъж нашата личност стане завършена, по-маловажните желания започват да избледняват, а онези, които трябва да бъдат изпълнени, стават по-лесно постижими на нивото на материалния свят.
Жан Спилър, „Астрология на душата“

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Коментар за “Смисълът на живота: да изживеем сега нашите мечти някога преди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.