9. Любовна магия: Любов или зависимост?

| 2 коментара
Любовна магия

Когато обичаме друг човек, ние притежаваме висока енергия и отдаваме част от енергията си на нашия любим. Същото се случва и с нашия любим – той ни обича и ни отдава енергия. Установява се връзка на балансиран обмен на енергия, който е благоприятен и за двамата партньори.

Ако този балансиран обмен на енергия бъде нарушен по каквито и да е причини, настъпват проблеми във връзката.

Ако единият партньор обича повече, той отдава повече енергия, а получава по-малко. Това му създава усещане, че не получава достатъчно от връзката, той се опитва да получи повече енергия – изисква повече внимание, повече интимност, съвместен живот или брак. Разбира се, това не води до желания резултат – проблемът е липса на достатъчно любов от другата страна.

Ако човек се влюби твърде силно, той става зависим от чувството, което му създава другия партньор. Такъв човек е безумно щастлив с партньора си и безумно нещастен, когато е сам. Той става зависим от „източника“ на любовта си – от партньора си (макар че причините за чувствата му са в собствения му мозък). Зависимостта кара такъв човек да действа отчаяно, да се стреми към обекта на любовта си с всички сили, за да си го осигури завинаги. Тази любов е егоистична – защото човекът се стреми да осигури собствения си комфорт за сметка на другия човек, и това силно отблъсква партньора. Партньорът вече не се чувства обичан, а преследван и използван.

Ако сте готови да направите магия, за да си осигурите любимия човек, твърде вероятно е да сте прекрачили границите на любовта и да сте развили зависимост. Докато не се справите с този проблем, няма как да върнете любовта.

Изходът – да държим чувствата си под контрол и да зависим само от себе си и собствените си сили. Ако някой си е тръгнал – за това има причини. Търсете причините в себе си и ги решавайте. Очевидно, магията не може да бъде решение.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Как да си върнем любимия в 13 стъпки Как да си върнем любимия за 21 дни
Как да си върнем любимия
в 13 стъпки

Електронна книга
Как да си върнем любимия
за 21 дни

Електронна книга

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

2 коментара за “9. Любовна магия: Любов или зависимост?

  1. Tatiana

    Tova e besporno!i vse pak stradam even kogato sme izostaveni.moje bi me tryabva da mislime taka.ne sme izostaveni,a ne se poluchili otnosheniya mejdu dvamata.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.