Любовна магия

 

 

 

 

 

 Любов или зависимост?

От хубавото никой не бяга. Ако някой бяга, значи това, което му изпращаме, не е хубаво. Понякога си мислим, че изпращаме любов, че искаме да се грижим за другия, да му дадем всичко от себе си – и точно това е проблемът – че му даваме всичко. Това, което не понасяме в себе си, което не ни позволява да останем насаме със себе си, това изпращаме към него. Ако не се чувстваме добре със себе си, няма защо да се чудим, че и другите не се чувстват добре с нас и бягат от нас.

Друг важен въпрос е и какво получаваме. Получаваме енергия от източника, от който зависим. Получаваме енергия от Бог, Вселената, природата или както и да го наричаме. Получаваме енергия от хората, които се грижат за нас и ни обичат. Дали е случайно, че ставаме копия на родителите си, от които зависим? А случайно ли е, че домашните животни заприличват на стопаните си? Случайно ли е, че започваме да приличаме на хората, които харесваме и от които се възхищаваме? Качеството на енергията се счита за еквивалент на характера и на съдбата.

Как да си върнем любимия в 13 стъпки
Какво се случва, когато изцяло зависим от любимия човек? Искаме енергия от него и я получаваме – всеки път, когато успеем да привлечем вниманието му към себе си. Получаваме обаче пълен комплект – всички качества на човека, от който зависим – и тези, които искаме, и тези, които не искаме. Само че може да се окажем не съвсем готови за тях и вместо да улесним живота си, да го объркаме доста.

Преди време обичах човек, който имаше странни за мен качества – умееше да предусеща бъдещи събития (казваше, че усеща „фибрилации”), сънуваше пророчески сънища, обещаеше ли нещо, винаги се случваше нещо, което да му попречи да изпълни обещанието. Веднъж беше на работа и ми каза „Прибирам се вкъщи, чакай ме на Скайп”, а пътьом катастрофира и се озова в болница – и целият му живот е изтъкан от такива „случайности”.

В един момент любовта ми към този човек излезе извън контрол – исках много да бъда с него. В този момент много неща се промениха, невероятни дивотии се случиха и на двама ни, а 2 месеца по-късно започнах да сънувам сънища, да усещам бъдещето и да не мога да изпълнявам обещанията си. Имала съм такива сънища и преди, но рядко, във важни моменти, когато интуицията на всеки човек се изостря – от този момент станаха ежедневие. Разбрах какво означава думата „фибрилация”. И разбрах какво значи да не можеш да изпълниш обещание, да не можеш да планираш нищо – защото все нещо непредвидимо ще се случи. До този момент бях изключително волеви човек, за мен планирането беше част от живота ми – следвах плановете си и постигах целите си. От този момент някакви неща се случваха и нищо не зависеше от мен. Реалността ми се промени. Започнах да се държа към хората по различен начин – като него. Все едно не бях аз. И това беше най-гадният период в живота ми – когато след около година и половина започнах да възстановявам себе си, бях най-щастливият човек на света. Странен начин да разбера колко е прекрасно човек да бъде себе си и да разчита само на себе си. Прекрасен начин да разбера до какво води зависимостта, която наричаме „любов”.

Освен че вредим на себе си при тази зависимост, вредим силно и на другия човек. Очакваме от него нещо, притискаме го, той чувства това и се опитва да се освободи, ние се ядосваме и всичките ни гадни чувства се изливат по негов адрес – всяко едно от тези чувства действа като проклятие. Съсипваме и себе си, и него. Ако човекът има подобни на нашите слабости (което е много вероятно, когато двама се свързват във връзка), ние можем да му наложим нашата програма – всичко, в което го обвиняваме. Например, ако го обвиняваме, че ни е изоставил и е постъпил зле, след време той ще бъде изоставен и ще изпита вашите страдания – но ще му ги причини друг/а. Едва ли ще се чувствате много щастливи, от това, че той обича друга така, както бихте желали да обича вас, нито ще ви е особено приятно, че сте отмъстени за страданията си. Болката на другите не ни прави по-щастливи, а нашите проблеми си чакат нас – ако не ги разрешим този път, ще има следващ. Ако обаче той няма такъв проблем, агресията ни не може да предизвика резонанс в него, а се отразява и се връща отново при нас. При всички случаи получаваме каквото сме отдали.

Изходът – да държим отношенията си с хората под контрол и да зависим само от себе си и собствените си сили. Ако някой си е тръгнал – за това има причини. Търсете причините в себе си и ги решавайте. Очевидно, магията не може да бъде решение.

Автор: Мая Живкова

Как да си върнем любимия без магия?

Как да си върнем любимия в 13 стъпки Как да си върнем любимия за 21 дни

Как да си върнем любимия в 13 стъпки

Електронна книга

Как да си върнем любимия за 21 дни

Електронна книга

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Ако тази статия ви е харесала, можете да се абонирате и да получавате съобщения за всички нови статии по e-mail или RSS.


 

, , , , , , , , ,