29. Системата на Норбеков: Упражнение „Марка” за възстановяване на зрението

Системата на Норбеков

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

Първото упражнение условно ще наречем „Марка” – упражнение с малка картинка, марка. Залепете тази картинка на стъклото на прозореца и я гледайте от разстояние 20-30 см 1-2 секунди, без напрежение, спокойно. А след това погледнете хоризонта зад стъклото, за 1-2 секунди. После пак гледаме на близко, без напрежение, и на пак на близко разстояние.

Какъв е смисълът на това? Както спортистът в залата, за да увеличи мускулите си, вдига тежести, ние с вас, гледайки на близко и на далечно разстояние, тренираме мускулите на очната ябълка. Това упражнение е най-големият шанс за подобрение на зрението. 2-3-4-5 минути са достатъчни, един път на ден – това води до много високо подобрение на акомодацията на очите.

В никакъв случай не стигайте до напрежение, не напрягайте мускулите на очните ябълки, не се престаравайте „О, аз искам да видя!”, не присвивайте очи. Спокойно гледаме картинката, спокойно гледаме в далечината – около 10 пъти е достатъчно.

Превод: Мая Живкова

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.