Как да обичаме себе си

Всички знаем колко е важно да обичаме себе си, за да имаме пълноценен и щастлив живот. Знаем, че трябва да обичаме себе си, но не знаем как.

Нашата реализация във всички сфери на живота зависи от талантите ни, знанията ни и уменията ни. Но преди всичко от това доколко обичаме себе си. Любовта към себе си не е имагинерно чувство. Любовта към себе си е приемане, харесване, уважение, гордост от самите себе си. Ако харесваме себе си, ние имаме желание да се представим и пред света. Ако харесваме това, което правим, ние с гордост го показваме на другите хора. А от това как представяме себе си и постиженията си, зависи как ни приемат другите хора – тоест, нашият социален успех.

Възприятието ни за самите нас се оформя в хода на нашия живот и зависи от хората, с които общуваме, особено семейството ни, от средата ни, от жизнения ни опит. Осъзнаваме себе си чрез другите хора и чрез опита си. И ако сме имали нещастието да се родим в дисфункционално семейство или да преживеем болезнен жизнен опит, това може силно да накърни нашата самооценка и да блокира социалната ни реализация. В моменти на силни емоционални преживявания ние запечатваме в мозъка си възприятията си за самите себе си. И ако тези преживявания са негативни, те водят до промяна на нашата личност и себеограничаване.

Тази книга ще ви покаже как да развиете любов към себе си – стъпка по стъпка.

Тази книга се състои от 21 глави. 21 дни са необходими на нашия мозък, за да създаде нов навик. За 21 дни ще си създадете най-полезния навик – да обичате себе си. Всеки ден ще работите с една глава от книгата. Всяка глава на книгата съдържа важна информация и тематични упражнения. Максимална полза ще извлечете, ако работите по книгата сутрин и изпълнявате точно упражненията. Това ще ви отнеме около половин час дневно, но ще зареди ума ви с нови идеи, душата ви – с емоции, а тялото ви – с енергия.

Упражненията са специално подбрани. Те работят на нивото на вашите инстинкти. В някакъв момент от живота ви проблеми са настъпили на инстинктивно ниво – и решението им също е на инстинктивно ниво. Няма да е необходимо да се убеждавате в неща, които не вярвате, или да насилвате себе си. Резултатите ще се появяват от само себе си.

Ще си водите личен дневник. В него ще си водите записки по упражненията и наблюдения, свързани с вашата промяна.

По време на работата си с тази книга във вас ще настъпят промени. Когато започнете да изпитвате любов към себе си, ще се понижи търпимостта ви към вредни хора и ситуации. Някои от тях можете спокойно да изхвърлите от живота си, други – не. Тази книга ще ви покаже как да промените живота си в по-добра посока без да разрушавате напълно стария си живот, как да живеете според своите ценности и да запазите отношенията си с любимите си хора.

Как да обичаме себе си

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.