Тао масажът като лечебна и духовна практика

Тао масажът е една от най-древните здравословни терапии. Идва от дворците на древните китайски императори, за да стигне до днешните аристократи на духа!

Чрез него за час и 40 минути по един изтънчен и лек начин, с медтативно бавни движения се задвижва енергията в тялото и това стартира мощен лечебен процес. Преките ефекти са витализиране, наслада, лечение. Затова определяме тао масажа като една интелигентна терапия чрез удоволствие! Препоръчва се само на истински ценители и духовни търсачи!…

Обикновено така започвам да отговарям на хората, които ме питат и често го бъркат с ТАЙ масажа, поради близкото звучене на двете думи. Но се убедих, че от горните приказки, колкото и да са верни, само се създава фалшивото усещане, че всичко е станало ясно. Трудността, която се налага да преодолявам е същата, пред която се изправя човек, който иска да обясни с думи какво е това щастие, любов, просветление… Просто няма начин да се отговори интелектуално на тези въпроси, тъй като всички те изискват екзистенциални отговори. Тоест, за да се разбере какво представлява тао масажът, трябва да се преживее. Но понеже всички знаем, че човекът е предпазливо същество и няма да се впусне в дейност или преживяване, за които нищо не знае, се налага и да се говори. Все пак думите и обясненията може да мотивират човека да направи крачката към неизвестното с трепет и вълнение вместо със страх. Затова реших, че ако просто започна да споделям своя опит, възторг и въодушевление от тази мъдро съставена терапия, ще запаля и други хора.

И така, преди двайсетина години, случайно научавайки за тао масажа, се впуснах в търсене на информация, поръчах си материали от чужбина, преведох ги, съставих си план и започнах да практикувам с близки и познати с уговорката да ми дават обратна връзка. Всеки, на когото направих тао масаж ми каза нещо ценно, което прибавях към предишните си знания и умения и така само за около 10-тина години добих увереност и започнах все по-смело да го предлагам и практикувам. Бях удивен от резултатите и то само от първия сеанс, при положение, че хората не знаеха какво да очакват и се оставяха на вълната на енергията, както ги съветвах преди да започнем. Имах случаи при които хората, след масажа ме гледаха с широко отворени очи и споделяха, че никога не са чувствали такава любов към себе си. Една дама на средна възраст призна, че не е предполагала, че дланите й също са ерогенна зона. (Това е лесно обяснимо, тъй като разливащата се из тялото енергия „събужда” чувствителността на места, за които дори не подозираме, че я притежават.) Имал съм случаи с жени, които от години са се възприемали като фригидни, но дори само след първия сеанс, са разбирали, че това въобще не е вярно. И този радостен факт на две от тях спаси браковете им.

Лично се убедих, че тао масажът нежно помага да се освобождават стари блокажи и подсъзнателни емоционални напрежения, което може да доведе до сълзи на облекчение. И следователно като профилактика е незаменим, тъй като хармонизира всички части на човека и така достатъчно рано избягва формирането на хронични проблеми!

Всъщност ние още от бебета сме били гушкани, повивани, масажирани и това ни е доставяло удоволствие и е удовлетворявало дълбоката ни човешка потребност от докосването до друго топло човешко същество. Но докато растем все повече навлизаме в ограничителните рамки на социалните роли и у нас започва да се трупа все повече неудовлетворена жажда за докосване. Опитът и задълбочените ми наблюдения над хората ме карат да заявя категорично, че ако докосването, масажът и прегръдките навлязат все по-масово и осъзнато в живота, ще изчезнат доста от психичните и душевни смущения и заболявания и обществото ще стане много по-хуманно като цяло! Убеден съм, че когато открито проявяваната жажда за ласки стане по-често явление от безогледната жажда за власт, отношенията между хората ще разцъфтят по неслучвал се досега красив начин! След сеанс по тао масаж хората, окъпани отвътре от собствената си жизнена енергия, са готови за равнопоставено, неосъждащо и нежно общуване с останалите. Което ми дава основание да предположа, че ако по-често или по-масово се прилага тао масажа, ще настъпят благотворни промени и в социален мащаб.

С течение на годините, колкото повече навлизах във философията на тази прекрасна терапия и подобрявах уменията си, толкова повече растеше моето възхищение от това велико изобретение на древните китайци. Освен че са открили мрежата от меридиани, по която се движи енергията в човешкото тяло, те са създали и различни средства, с помощта на които да отстраняват блокажите и да възстановяват плавния й поток. Всеки образован човек вече е чувал за иглотерапията и акупресурата. Но за разлика от тях, тао масажът не изисква стотици часове прецизно изучаване на точките, където да се натисне или да се постави иглата. Той е лесен за изучаване, защото лекува душата и тялото не чрез болка и страдание, а чрез нежност, приемане и удоволствие. Следователно нито може да се причини травма, нито може да се сбърка по какъвто и да е начин.

Всеки, който желае може да изучи това изтънчено изкуство и да го прилага на своите приятели или да си разменя сесии с тях. Представете си, че само за някакви си 12 часа обучение вие получавате един диамант, който след това практиката ви ще шлифова до съвършенство. А, като стана дума за съвършенство ето как отговарям на въпроса: как се става майстор по тао масаж. Необходимо е съчетаването само на три условия:

1. Ум свободен от предразсъдъци
2. Сърце, пълно с любов (или поне липса на каквото и да е осъждане)
3. Владеене на техниката.

Но нека се върна към по-конкретните измерения на тао масажа. Когато ме питат за кого е тао масажът моменталния ми и искрен отговор е: за всеки! Но понеже съм наясно, че по този начин никой няма да преодолее страха си от неизвестното и няма да го опита, трябва да кажа още няколко думи за кого конкретно може да е полезен.

Тао масажът е изключително подходящ за хора, включително и семейни, които нямат редовен полов живот, тъй като балансира сексуалната им енергия и й помага да се трансформира в по-голяма жизненост, работоспособност, добро настроение, творческо вдъхновение…без човекът да се невротизира поради принудителното си сексуално въздържание. Дава възможност на всеки да преживее чувствени мигове и то по един безопасен и комфортен начин, без да се налага да изневерява на своя партньор.

Тао масажът може да обогати по неописуем начин отношенията между съпрузи или любовници, тъй като подготвя тялото и психиката за преживяването на мултиоргазъм и е чудесна предпоставка за лесно овладяване на по-дълбоките и сетивни тао/тантра практики. Представлява възможно най-елегантната подготовка и за йони масажа.
Тао масажът е и важен елемент от Любовното изкуство,така че владеенето му би превърнало всеки в незаменим и желан партньор.

Няма да скрия, че най-предпочитаните ми клиентки са тези, които вече са се себеразпознали като достойни и ценни същества и идват на сеансите с цел да се наградят с удоволствието, което заслужават. Те съзнателно избират да изживеят едно невероятно приключение в чувствения свят! И никога не се връщат разочаровани оттам. А когато виждам колко пълноценно им се отразява сеансът и аз получавам максимално удовлетворение от своята дейност!

Дълги години се занимавах с тай чи чуан, където целта също е да се работи с вътрешната енергия. Като свързах двете си опитности стигнах до извода, че тао масажът е мощно средство за всеки, който иска да стане много по-осъзнат за сексуалната си енергия и нейното движение из тялото и по този начин, свързвайки чувствеността, интелигентността и осъзнаването си да стартира трансформацията на личната си енергия в една творческа, духовна сила. Всички онези търсачи, които са запознати с дао/тантра практики за култивиране на сексуалната енергия биха били изключително облагодетелствани от тао масажа.

Бих направил връзка между тао масажа и чайната церемония защото се изпада в почти същото медитативно състояние. Така че полза има и за двете страни.

Наблюденията ми показват, че редовното получаване на тао масаж засилва имунитета, виталността, здравето, сексапила и дори физическата сила. Обяснявам си го с факта, че личната енергия на човека остава в тялото, а не се хаби напразно, като се изхвърля навън.

През дългия си живот съм срещал и такива хора, за които е жизненно важно да изразяват по някакъв начин своята нежност, приемане, доверие и любов, иначе биха страдали и дори биха изпаднали в депресия. На тях тао масажът ще им позволи свободно да изразяват напълно себе си и то по един социално приемлив начин.

Лично аз съм привлечен от тао масажа не само поради това, че представлява уникална терапия чрез удоволствие, а и защото осезаемо доказва, че не е необходимо човек да пие горчиви лекарства, да изтърпява болезнени манипулации или да прави скучни упражения, за да се чувства все по-добре! Моето убеждения е, че мъдрите хора избягват излишната болка и безсмисленото страдание и избират истинския, но лек и приятен път към здравето и щастието!

Когато реших да започна да разпространявам тази терапия, се вдъхнових и от представата да създам една общност от интелигентни и образовани по отношение на тялото и неговите естествени нужди хора. Защото това би довело до обособяването на един прекрасен и своеобразен ускорител на сексуалната еволюция, емоционалната зрелост и осъзнаването на стотици хора. Така че за мен това е нещо като мисия. И всеки, който иска да се присъедини към това светло дело, ще посрещна с отворении обятия!

Въпроси може да задавате на тези телефони или мейл-адрес:
0876 19 58 53
0894 30 48 98
dimitar@duonika.org
Димитър Кръстев

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.