за любовта

9. Любовна магия: Любов или зависимост?

2

Когато обичаме друг човек, ние притежаваме висока енергия и отдаваме част от енергията си на нашия любим. Същото се случва и с нашия любим – той ни обича и ни отдава енергия. Установява се връзка на балансиран обмен на енергия, който е благоприятен и за двамата партньори.

Ако този балансиран обмен на енергия бъде нарушен по каквито и да е причини, настъпват проблеми във връзката.

Ако единият партньор обича повече, той отдава повече енергия, а получава по-малко. Това му създава усещане, че не получава достатъчно от връзката, той се опитва да получи повече енергия – изисква повече внимание, повече интимност, съвместен живот или брак. Разбира се, това не води до желания резултат – проблемът е липса на достатъчно любов от другата страна.

Ако човек се влюби твърде силно, той става зависим от чувството, което му създава другия партньор. Такъв човек е безумно щастлив с партньора си и безумно нещастен, когато е сам. Той става зависим от “източника” на любовта си – от партньора си (макар че причините за чувствата му са в собствения му мозък). Зависимостта кара такъв човек да действа отчаяно, да се стреми към обекта на любовта си с всички сили, за да си осигури повече от него. Партньорът вече не се чувства обичан, а преследван и използван.

Ако сте готови да направите магия, за да си осигурите любимия човек, твърде вероятно е да сте прекрачили границите на любовта и да сте развили зависимост. Докато не се справите с този проблем, няма как да върнете любовта. Хората усещат кога са обичани и кога биват използвани за нуждите на другите.

Изходът – да държим чувствата си под контрол и да зависим само от себе си и собствените си сили. Ако някой си е тръгнал – за това има причини. Потърсете причините в себе си и ги решавайте. Очевидно, магията не може да бъде решение.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Можете да харесате още
2 коментари
  1. Ekaterina

    Blagodaria Vi, mnogo mi charesa i pomogna.

  2. Tatiana

    Tova e besporno!i vse pak stradam even kogato sme izostaveni.moje bi me tryabva da mislime taka.ne sme izostaveni,a ne se poluchili otnosheniya mejdu dvamata.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

ФОРМА ЗА КОНТАКТ

Можете да зададете вашите въпроси тук. Ще получите отговор възможно най-скоро.

X
ПИШЕТЕ МИ!