за любовта

9. Любовна магия: Любов или зависимост?

2

Когато обичаме друг човек, ние притежаваме висока енергия и отдаваме част от енергията си на нашия любим. Същото се случва и с нашия любим – той ни обича и ни отдава енергия. Установява се връзка на балансиран обмен на енергия, който е благоприятен и за двамата партньори.

Ако този балансиран обмен на енергия бъде нарушен по каквито и да е причини, настъпват проблеми във връзката.

Ако единият партньор обича повече, той отдава повече енергия, а получава по-малко. Това му създава усещане, че не получава достатъчно от връзката, той се опитва да получи повече енергия – изисква повече внимание, повече интимност, съвместен живот или брак. Разбира се, това не води до желания резултат – проблемът е липса на достатъчно любов от другата страна.

Ако човек се влюби твърде силно, той става зависим от чувството, което му създава другия партньор. Такъв човек е безумно щастлив с партньора си и безумно нещастен, когато е сам. Той става зависим от „източника“ на любовта си – от партньора си (макар че причините за чувствата му са в собствения му мозък). Зависимостта кара такъв човек да действа отчаяно, да се стреми към обекта на любовта си с всички сили, за да си осигури повече от него. Партньорът вече не се чувства обичан, а преследван и използван.

Ако сте готови да направите магия, за да си осигурите любимия човек, твърде вероятно е да сте прекрачили границите на любовта и да сте развили зависимост. Докато не се справите с този проблем, няма как да върнете любовта. Хората усещат кога са обичани и кога биват използвани за нуждите на другите.

Изходът – да държим чувствата си под контрол и да зависим само от себе си и собствените си сили. Ако някой си е тръгнал – за това има причини. Потърсете причините в себе си и ги решавайте. Очевидно, магията не може да бъде решение.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Можете да харесате още
2 коментари
  1. Ekaterina

    Blagodaria Vi, mnogo mi charesa i pomogna.

  2. Tatiana

    Tova e besporno!i vse pak stradam even kogato sme izostaveni.moje bi me tryabva da mislime taka.ne sme izostaveni,a ne se poluchili otnosheniya mejdu dvamata.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.