Сътворено от Бог

Сътворено от Бог

Номер 1 в моите топ 10.

История по действителен случай, която показва, че мечтите се сбъдват, когато човек не се отказва да следва сърцето си, но понякога по особени, необичайни и на вид безизходни пътища. Историята на човек, който губи всички възможности да учи медицина, но без медицинско образование разработва първата успешна хирургична техника за нелечим до момента вроден сърдечен дефект (тетралогия на Фало). Прекрасен пример от живота как големите мечти изискват големи усилия, пълно отдаване и много време, но са едниственото нещо, което дава смисъл. Прекрасен пример за силата на човешкия дух.

Посланието – позволете на мечтите си да се сбъдват!

Вивиан Томас е хирург от афро-американски произход, който разработва техника за лечение на „синдрома на синьото бебе” през 1940 г. Той започва работа като асистент на хирурга Алфред Блалок в неговата лаборатория за експерименти с опитни животни към Университета Вандербилт, а по-късно и в Университета Джон Хопкинс в Балтимор. Без образование, Томас преодолява бедността и расизма и се превръща в пионер на сърдечната хирургия и преподавател на водещи американски хирурзи. Вивиан Томас е първият афро-американец, извършил отворена сърдечна операция на бяло дете в САЩ.

За филма

трейлър | торент | IMDb | Wiki

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.