Хората, изглеждащи по-млади, живеят по-дълго

Хората, изглеждащи по-млади, живеят по-дълго

Учените смятат, че хората, които изглеждат по-млади от възрастта си, живеят по-дълго. Проф. Кааре Кристенсен и нейният екип (Южен университет, Дания) са изследвали хипотезата, че видимата възраст на човека е индикатор за неговото физическо състояние.

Учените наблюдавали близнаци, за да установят връзка между видимата възраст и продължителността на живота, а така също и между продължителността на живота и други параметри, зависими от възрастта, като физически статус и умствена мощ.

Проучването е започнало през пролетта на 2001 г. В началото му учените провели тестове за оценка на физическия статус и тестове за интелигентност при 1826 близнаци на 70-годишна възраст. Учените направили снимка на изследваните лица. Учените сформирали 3 групи наблюдатели, които трябвало да определят възрастта на изследваните близнаци.

Изследователите проследили и регистъра за смъртността на близнаците, за да изчислят преживяемостта за 7-годишния период на проучването. Била установена силна зависимост между видимата възраст и продължителността на живота. Наблюдавана е тенденция за по-ранна смърт на близнаците, изглеждащи по-възрастни.

Превод: Мая Живкова
Източник

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.