за любовта

16. Интуицията в любовта: Телепатия в отношенията

0

Телепатия в отношенията

Досега разглеждахме интуицията като източник на информация. Друго проявление на интуицията е телепатията. Телепатия е умението за предаване на своите мисли и чувства на друг човек дори на голямо разстояние и получаване на неговите мисли и чувства в отговор на това. Всеки човек може да си спомни пример за телепатия от своя живот.

Съществуването на телепатията е потвърдено от научни изследвания. Учените останали поразени, когато експериментално потвърдили, че необучени хора усещат, когато някой гледа тила им! ЦРУ похарчи милиони, провеждайки един и същи експеримент безброй пъти – „получател” трябвало да опише детайлно картина или сцена, която виждал „наблюдател” на стотици и хиляди мили разстояние.

В сравнение с другите проявления на интуицията, телепатията е най-активна. Дори ако сте сами в дома си, чувствата и мислите ви оказват влияние на околния свят.

Да разгледаме резултатите от упражнение 5

На всеки се е случвало да поиска да получи обаждане от човек, към когото изпитва романтични чувства. Чакали сте около телефона, чувствали сте необходимост от този човек и мислено сте го молили: „Обади ми се, моля те, обади ми се!” Все повече сте изпитвайки отчаяние, сте ти задавали въпроса: „Защо той не ми се обажда?” Чувствайки се изоставени, сте се опитвали да намерите някакво логично обяснение за мълчанието му, но безуспешно – нищо не се е получавало и ви е ставало много болно. Вие сте си мислили: „Само ако той знаеше колко много искам да ми се обади!”

Но дали той би се обадил? Представете си (само за минута), че той може да чете мислите ви и да почувства всичко, което изпитвате. Ще иска ли този човек да има работа с вас, ако ви види така, както изглеждате в този момент – озлобен, изплашен, претендиращ? Ако такъв човек се окаже близо до вас, ще имате ли желание да общувате с него? Съмнявам се.

Представете си човек, който наистина се нуждае от вас. Този човек в стремежа си към вас може да се опита дори да ви „погълне”. Как бихте реагирали на неговите необуздани страстни желания? Ще предпочетете да се приближите или да избягате от него?

Вместо да чакате безуспешно телефона да звънне, използвайте въображението си – престанете да мечтаете за своя романтичен герой, а се опитайте да си представите и да почувствате връзката, която съществува между вас. И двамата ли изпитвате удоволствие от това да чувате гласовете си, разговаряйки с часове? Не забравяйте – отношенията трябва да бъдат взаимни.

Почувствайте – измени ли се нещо, след като си представихте този сценарий (въпреки че може да ви е трудно да доловите промяна). Човекът, от когото очаквате позвъняване, може да усети същото. Може да съществуват важни причини, поради които той да не може да позвъни. Но, съгласете се, той по-скоро ще отговори на приятното, а не на отчаяното послание.

Телепатията в отношенията не се контролира от съзнанието. Вие не можете да накарате другия човек да ви се обади. Ако не друго, то вашето отчаяно желание да чуете гласа му ще го възпре да ви позвъни.

Телепатията работи най-добре, ако изпращате посланието с всичките си сетива – почувствайте колко ви е необходимо това позвъняване, представете си телефона, чуйте телефонния звън, влезте напълно в ролята на събеседник с помощта на метода на втория Аз. Запомнете: вие непрекъснато изпращате телепатични съобщения. Необходимо е да правите това упражнение съзнателно и да отбелязвате резултатите, така че да превърнете телепатията в надежден инструмент в отношенията си.

Упражнение 6
Позвъни ми, още веднъж

В предишното упражнение „Позвъни ми” вие мислихте за човек, който бихте да ви се обади по телефона. Този път се опитайте да се възползвате от знанията си за интуицията и телепатията.

Вслушайте се в себе си. Позволете на интуицията ви да ви подскаже какви чувства или послания могат да накарат този човек да ви позвъни. Запишете тази информация.
Използвайте всичките си сетива, за да си представите къде се намира този човек. Може да „почувствате”, че той е на работа или да го „видите” вкъщи. Когато успеете да почувствате къде се намира този човек, запазете в себе си тези усещания.

Сега, с помощта на всичките си сетива, си го представете, а след това му изпратете мислите, чувствата, преживяванията и образите, подсказани ви от интуицията ви и записани в първата част на упражнението. Не изпращайте съобщение, което да стане причина този човек да почувства дискомфорт (например критично състояние), за да го принудите да ви позвъни. Правете това само в краен случай.

Можете да повтаряте често това упражнение. Не е нужно да чакате до момента, когато наистина ще ви се иска някой да ви се обади. Разбира се, телепатията може да се използва по много начини, но това упражнение показва ясно как телепатията може да повлияе отношенията ви.

Нашата цел е да съобщим на околния свят, че сме открити за любов и да изпратим сигнал, който да бъде открит от тези, които търсят любовта.

Не се отчайвайте, ако първите ви опити са неуспешни. Ако този, когото очаквате, не позвъни, направете го вие. Не е изключено той да каже: „Канех се да ти се обадя!”. Започнете, че не можете да накарате никой да направи нищо против волята си и че съществуват препятствия, които да не позволяват на човека да ви се обади. Практикувайте с хора, които със сигурност искат да ви чуят. С практиката ще получавате все повече резултати, така че изпълнявайте това упражнение регулярно.

123456789101112131415 | 16 | 17 | 1819202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.