за любовта

20. Интуицията в любовта: Какво наистина желаем?

0

Дълбоките ни желания често са скрити от нас; не знаейки за тях, ние не можем да ги удовлетворим. Когато сме гладни, рядко си задаваме въпроса каква храна може да удовлетвори глада ни. С любовта е малко по-сложно. Когато усещаме пустота, самота или липсва на обич, ние рядко знаем какъв партньор и какви отношения са ни необходими за удовлетворяване на необходимостта ни.

Има три начина за приближаване до подсъзнанието ни – сънищата, съзнателно избраният имидж и интуицията.

Сънищата

Сънищата могат да ни помогнат да разберем стремежите си и могат да ни подскажат какви способности трябва да развием. Сънищата могат да изразяват нашите подсъзнателни желания, ако ние „включваме” в тях събития, преживявания и проблеми от изминалия ден – например среща, която ви е разстроила.

Съществуват множество проблеми, над които работите в съня, понякога буквални, но по-често метафорични. По този начин сънищата ви позволяват да работите над проблемите си и в моментите, когато съзнанието ви е свободно от външни въздействия.

Сънищата ни представят интуитивна информация, която потискаме в будно състояние. Когато спим, подсъзнанието ни работи, представяйки ни и решавайки проблеми, стараейки се да смекчи осмислянето ни за реалността. То ни предава само информация, с която нашето съзнание може да се справи. Това често възпрепятства конкретното изразяване на интуитивната информацията в сънищата.

Сънищата могат да предсказват и бъдещето, но ние осъзнаваме това по-късно, когато се сбъдват.

Сънищата ни съобщават за нашите чувства за самите нас, а така също и за хората, които обичаме. Те непрекъснато ни доставят информация от подсъзнанието.

Ако ви харесва да си водите дневник, записвайте в него (започвайки още от днес) своите сънища. Всяка сутрин след ставане записвайте всичко, което можете да възстановите от сънищата си. Детайли не са необходими, достатъчно е да си спомните най-важните неща – това, на което придавате най-голямо значение. Записвайте всичките си сънища, дори тези, които ви се струва, че нямат никакво отношение към връзката ви с любимия човек. Не се опитвайте да ги интерпретирате.

Ако не помните сънищата си, записвайте усещанията си след събуждане, възникващите мисли, усещанията от сетивата си, първото, на което обръщате внимание, отваряйки очи.

Образи

Друг способ за достигане до подсъзнанието е да разберем какви образи, звуци или думи впечатляват вас и вашия романтичен Аз. Възможно е да четете списание и да видите снимка на човек (или дори на предмет, дом или езеро) и това да предизвика у вас чувство на радост и любов. Такова чувство може да предизвика и миризмата на току-що изпечен хляб или аромат на цвете.

Тези образи, звуци, миризми засягат нашите дълбоко спотаени преживявания. Това е област, към която не трябва да се обръщаме съзнателно с въпроса „Какво искам?”. Обръщайте внимание на тези положителни емоционални асоциации толкова често, колкото ви е възможно, и ги направете част от живота си. Ако видите снимка или статия, която ви харесва и има отношение към любовта, изрежете я и я сложете в дневника си. Тези образи и сънищата ви могат да осветлят пътя ви към любовта, а така също да ви предупредят за възможни препятствия по този път.

Интуицията

В следващото упражнение можете да използвате интуицията си, за да направите целта си в любовта по-конкретна и да изявите тези черти, които ще ви помогнат да разпознаете любимия си човек.

Упражнение 9
Нарисувайте дърво, представяйки си любимия човек

Вслушайте се в себе си. Когато усетите, че сте достатъчно концентрирани, дайте на интуицията си възможността да отговори на един въпрос, който ще намерите по-нататък.

Нарисувайте дърво. Опитайте се с помощта на сетивата си да си представите как изглежда то, как ухае, какво е на докосване. Обърнете внимание на всичко – високо ли е или ниско, какви плодове има, какви звуци издава на вятъра, слънчев или дъждовен ден е, определите годишното време, вижте къде се намира дървото и какво се случва около него.

След това позволете на дървото да се превърне в човек. Кой е той? Как е неговото име? Как изглежда? Къде е сега? Какво предлага на света? Какво иска да получи от света? Представете си този човек с всичките си сетива и внимателно се вгледайте в него.

След това, до него изобразете второ дърво. Позволете на интуицията ви да обрисува второто дърво, което е отговор на втори въпрос, който ще намерите по-нататък.

Опитайте се да си представите как изглежда това дърво, как ухае, какво е на докосване. По-високо ли е или по-ниско, има ли плодове и какви са те, какви звуци издава, когато има слънце, вали дъжд или има вятър. Къде расте това дърво, какво се случва около него, кое годишно време е.

След това позволете на това дърво да се превърне в човек. Задайте си същите въпроси, както и за първото дърво.

А след това се опитайте да се представите тези хора един до друг. Обърнете внимание къде се намират, как се чувстват заедно. С какво се занимават? Имате ли усещането, че могат да се обичат? Ако да, защо се обичат? Какво ги свързва? Какво могат да направят заедно? Какво си дават един на друг? Какво желаят един от друг?

12345678910111213141516 | 1819 | 20 | 2122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.