за любовта

25. Интуицията в любовта: Всеки ден работете по целта си

0

Разкажете за целта си на един човек

Ако разкажете на някой за своята цел, тя спира да бъде фантазия и се превръща в реалност. Този човек не трябва да прави нищо. Ако целта ви се промени, вие не трябва да му съобщавате това, но ако желаете, може да го информирате.

Това просто споделяне внася елемент на ритуалност в реализацията на вашата цел, подчертавайки нейната важност. Освен това, другите хора могат да ви окажат помощ по пътя към реализирането на целта ви. Не ви предлагам да информирате подробно хората за плановете си, но възможно е да съществуват отделни аспекти от вашата цел, които да пожелаете да споделите с някои хора, които биха могли да ви помогнат по някакъв начин.

Когато за първи път осъзнах, че много искам в живота ми да се появи любов, помолих моите познати да ме канят на различни срещи. Тогава те ми казаха, че не са ме канили по-рано, защото съм била много заета с други неща. Една моя приятелка направи парти специално за мен и покани на него всички мъже, които е сметнала за подходящи за мен.

Всеки ден правете по нещо, напомнящо ви за целта ви

Всеки ден трябва да правите нещо, дори нещо незначително, което да ви напомня за целта ви. Можете да направите нещо много просто, например да нарисувате своя символ в дневника си няколко пъти или да препишете три пъти своята цел.

Много важно е регулярно да си напомняте за целта си и критично да я оценявате. По такъв начин вие непрекъснато ще допълвате целта си с нови елементи (които да ви помогнат да я постигнете), убеждения, очаквания, с ново поведение и нов начин на живот. Изпълнявайки упражненията от тази книга вие ще си създадете свой ритуал, който да усили ефективността и на най-простите действия.

Не понижавайте нивото на своя идеал, но се замислете за отстъпки

Няма да ви убеждавам, че на този свят съществува само един подходящ за вас човек. Ако е толкова трудно да си представим какъв трябва да бъде идеалния ни партньор, то още по-трудно е да си представим на какви компромиси реално сме готови. Много е важно да различавате това, което наистина ви е необходимо – от което не бихте отстъпили при никакви условия, от това, с което можете да направите компромис. Съставяйки модел на условията в една идеална връзка, прегледайте ги и може да забележите, че някои точки си противоречат взаимно. Например, искате партньор с успешен бизнес, но и партньор, който винаги да е до вас. Между тези две желания има противоречие и вие трябва да го осъзнаете.

Преди години работех с групи хора, които работеха за оздравяване. Някои участници казваха: „Нека имам седем болести, но искам да се избавя точно от тази.” Те не осъзнаваха, че човекът е единна система. Всичко във вас оказва влияние на всичко останало, всичко е взаимно свързано. Например, когато ефективно разрешите проблема със зъбите си, заедно с това ще се изчисти и вашата кожа.

Това се отнася и за отношенията. Действията, които правим, стремейки се към дадена цел в една област, повлияват и всичко други области в нашия живот. Ако прекарвате с любимия си човек все повече и повече време, за приятелите ви време може изобщо да не остане.

1234567891011121314151618192021222324 | 25 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.