за любовта

26. Интуицията в любовта: Целта ви може да претърпи промяна

0

Целта ви може да претърпи промяна, така че я преразглеждайте постоянно

Всичко, за което говорим в момента, може да се окаже предварителна цел, тъй като има много голяма вероятност тя да се промени. Когато пишете писмо, вие първо пишете чернова, после го редактирате, коригирате го и едва тогава формулирате окончателно това, което искате да кажете. Същото се отнася и за вашата цел в любовта.

Изпълнявайки упражненията в тази книга, разбирайки себе си и постоянно изяснявайки все повече и повече подробности, вие ще определите целта си в любовта. Това е нашата задача.

Защо започнахте да четете тази книга? Искате да подобрите отношенията си? Възможно е тя да спре да ви бъде интересна, когато отношенията ви се подобрят, а всъщност да се нуждаете от нови отношения. Можете да ги откриете. А може да се откажете от първата си цел в любовта и да й придадете по-желан образ?

Ако нямате любим човек, с помощта на тази книга можете да привлечете любовта в живота си. Възможно е да искате съвършени отношения, но да ви е необходимо повече време, за да изпитате любов. В процеса на развитие на вашата цел можете да осъзнаете, че за постигането на идеални отношения е необходимо да преодолеете някакви вътрешни бариери.

Затова преглеждайте целта си ежедневно, за да сте сигурни, че съобщенията, които изпращате, съответстват на истинската ви цел.

В началото може да ви се струва, че искате любовник, който да поеме всичките ви грижи, а при изпълнение на упражненията да осъзнаете, че в действителност ви е нужен човек, който да разчита на вас и да уважава вашата сила.

Желанието ви да разберете какво наистина желаете, а така също и готовността ви да променяте целта си, е най-критичният фактор в пътешествието ви към любовта.

Проверявайте и преразглеждайте своята цел в любовта

В момента, в който разберете какво искате да получите и да дадете в своите любовни отношения, целта ви започва да се развива, особено ако внимателно четете и изпълнявате упражненията в тази книга.

През следващите няколко седмици отделяйте по няколко минути всеки ден, за да записвате в дневника си обновената формулировка на целта си в любовта.

Запомнете, че целта трябва да описва настоящето – така, сякаш вече се е случила. Това не трябва да ви отнема повече от няколко минути. Когато изпълните и последното упражнение, продължете да правите този периодичен преглед на целта си веднъж седмично, а след това веднъж в месеца.

Не забравяйте да преразглеждате целта си в любовта и тогава – особено тогава – когато в живота ви има любим човек. Това ще ви позволи да се фокусирате върху това, което е необходимо за развитието на връзката и на самите вас.

12345678910111213141516 | 1819202122232425 | 26 | 272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.