14. Интуицията в любовта: Поставете си цел

Интуицията в любовта

Научете се да поставяте цели на своята интуиция

Интуицията е навик за оцеляване. Тя работи постоянно, предупреждава ни както за опасности, така и за откриващи се възможности. Интуицията решава задачите, поставени пред нея като съзнателни размисли и подсъзнателни процеси, ето защо е изключително важно да развием способността да я контролираме съзнателно. Ако не се научите да правите това съзнателно, вашето подсъзнание ще ви връща към миналото, към отдавна забравени факти – незавършени истории, неразрешени конфликти.

Така например, една жена може подсъзнателно, интуитивно да избира изключително критично настроени партньори, опитвайки се по този начин да разреши стар конфликт със своята майка, която постоянно я критикува. Или, следвайки интуицията си, една жена може да избира партньори с тежък характер, наказвайки се за някакви постъпки, извършени в миналото.

Нашето подсъзнание се проявява едновременно на много нива. То постоянно информира съзнанието ни за нашите потребности, дори някои от тях вече да са загубили своята актуалност. На 5-годишното дете непрекъснато трябва да се напомня какво може и какво не трябва да се върши. На 40-годишния човек не е необходимо да се напомня това. За съжаление подсъзнанието може да не знае това.

Използвайки личния си опит и собствените си впечатления, вложете в подсъзнанието си приятни и жизнеутвърждващи сценарии. В момента, в който поставите пред интуицията си цел, например да установите добри отношения с някой или подобрите съществуващи отношения, тя веднага ще задейства всичките си ресурси за постигането на вашата цел.

На някои хора им е много трудно да повярват за съществуването на интуицията, но докато не се убедите в това, просто повярвайте, че тя съществува. Какво губите? Ако аз съм права, вие ще откриете интуицията в себе си и ще получите допълнителен източник на информация за себе си и своето обкръжение. Ако аз греша, поне ще се научите да анализирате своите отношения с хората и да приемете съобщения от тях – съзнателни и подсъзнателни, вербални и невербални.

Ако нямате опит със съзнателното използване на интуицията, не се разстройвайте, ако след седмица не можете да прочетете мислите на другите хора. В началото може да бъдете разочаровани от резултатите от първите упражнения по развитие на интуицията. Не се притеснявайте. Практикувайте и възможностите на вашата интуиция ще се разширяват – с времето ще можете да направите удивителни открития за себе си и за близките си хора.

12345678910111213 | 14 | 1516 | 1819202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.