Секстинг – нов израз на страха от обвързване

| 1 коментар
Секстинг - нов израз на страха от обвързване

Знаете ли какво означава sexting? Sexting (sex texting) е изпращане и получаване на сексуални сигнали – снимки, видео, текстове. Днес интернет вече е част от връзките ни. Запознаваме се в сайтове, изграждаме връзки на разстояние, дори ги приключваме онлайн.

Теорията за обвързването, предложена през 60-те години, и до днес е обект на проучвания. Според нея начинът на привързване към хората, които се грижат за нас, който формираме в детството, определя и начина, по който се привързваме към романтичните си партньори.

Страхът от обвързване е свързан с търсене на интимност, търсене на гаранции за бъдещата връзка и използване на секса за понижение на чувството на несигурност, свързано с връзката и с емоционалното привързване към партньора.

Ново проучване изследва обвързването в романтичната връзка при 128 души. Участниците са попълнили въпросник относно обвързването във връзката и секстинга. Резултатите от проучването показват, че хората, които се страхуват от обвързване, смятат, че секстингът е нормален и подобрява романтичната връзка. Хората, страхуващи се от обвързване, са склонни да изпращат директни сексуални съобщения по телефона или интернет.

Превод: Мая Живкова

Robert S. Weisskirch, Raquel Delevi, ‘Sexting’ and adult romantic attachment, Computers in Human Behavior, In Press, Corrected Proof, Available online 16 March 2011, ISSN 0747-5632

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Коментар за “Секстинг – нов израз на страха от обвързване

  1. Serge_Prok

    В тибетском тексте Шесть Доктрин описывается практика визуализации перед собой 16 лет богини созерцание которой открывает тайну огня жгущего тело поднимающегося вверх к макушке головы где столкнувшись с истинным я личности он преобразуется в энергию психофизичесского тепла Туммо оседает россой во всём теле очищая храм от мошкары и наполняет море Шья( Хара) .
    Именно испытывая любовь мы можем отсеять действительную реальность природы от иллюзий и фальшивых знаний что определит дальнейшие сознательные наши шаги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.