20. Психосоматични болести: Не вярвам в себе си

| 2 коментара
Психосоматични болести

Не вярвам в себе си

„Когато се появи някой, който ме хареса и ми обърне внимание, аз изпитвам страх и го държа на почтително разстояние. Въпреки това много искам да имам партньор.” При много хора нещата стоят точно така, но те не осъзнават това.

Всички ние малко или много се страхуваме от любовта. Това, което желаем най-силно, събужда и най-силен страх у нас. Много хора не могат да понесат вълнението от положителните емоции, свързани с любовта. Любовта може да промени всичко. В степента, в която откриваме себе си за любовта, тя променя живота ни. Любовта е най-краткият път към щастливия живот, тъй като тя изчиства всичко, изключва оценките и ни учи да се доверяваме на живота. Това е и причината някои хора да я избягват старателно. Не е възможно да се контролира любовта. Много хора наричат любов проекцията на страховете, очакванията си, потребностите си и желанието си за секс по отношение на партньора си. Когато тези хора встъпват във връзки, те не се разкриват истински и не допускат никой до себе си. Зад скуката, с която обикновено оправдават раздялата, в действителност се крие безсилие и разочарование.

Решение

Трябва да се откажете от контрола и да се научите да се откривате пред другите хора. Необходими са честност и сила, за да се разкрие човек – това е, което търсят повечето хора. Откритите хора са привлекателни и те желаят задълбочени отношения. Направете тази стъпка, разкрийте себе си. Така ще представите себе си като достойни за обич и ще привлечете хората и любовта.

– „Krise als Chance. Wie man Krisen loest und zukuenftig vermeidet“, Kurt Tepperwein
Превод: Мая Живкова

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

2 коментара за “20. Психосоматични болести: Не вярвам в себе си

 1. мария

  От доста време и аз съм така недоверявайки се на себе си не допусках никого и си мислех ,че любовта не е спряла пред моята врата.А истината е ,че аз не отварям тази врата? След като осъзнах това се питам как да преодолея това състояние?

  • Мая Живкова

   Мария,
   Имате два начина. Единият, по-лесния, е да потърсите помощ от психолог – то възможно най-лесно и бързо ще ви преведе през процес, в който вие сама ще откриете блокажите си и ще разрешите проблемите си. Другият вариант е да четете книги по вашия проблем – с осъзнаването на проблема вие ще промените отношението си към него и състоянието ви ще се промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
 1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.