19. Психосоматични болести: Никой не ме иска

Психосоматични болести

Никой не ме иска

Отдавна търсите и чакате човека, с който да се обвържете. Във всеки свободен момент планирате как да се запознаете с нови хора. Посещавате спортната зала всяка вечер, а отпуската си прекарвате в големи компании с надеждата да срещнете човека, с който да споделите живота си. Но не срещате никой. Ако харесате някой, той не иска да ви знае или ви забравя след първата ви среща. Разочаровани сте, изпитвате разочарование и безсилие. Никой не ви иска. Самочувствието ви стремеглаво пада.

„Никой не ме иска” означава, че вие отричате самите себе си такива, каквито сте. Вашите партньори отразяват вътрешното ви състояние. Тяхното поведение отразява вашите убеждения за самите вас. Ако вие сами не считате себе си за достойни за любов, ще го разберете по това, че никой не иска да общува с вас.

В този случай трябва да си спомните, че вие сами създавате ситуациите в своя живот, за да научите нещо от тях. И когато усвоите урока на дадена ситуация, ситуацията може да се промени, но не по-рано.

Решение

Задайте въпрос към себе си – искате ли себе си за партньор? Ако не, опитайте се да си обясните защо. Когато си изясните обстоятелствата, пред вас ще се открият две възможности. Да промените това, което не ви удовлетворява във вас самите, или – по-лесно – да си признаете, че не съответствате на собствения си идеал и да се приемете такива, каквито сте. Ако чакате някой да ви обикне, а сами не се обичате, ще ви се наложи дълго да чакате. Никой не е съвършен и никой не може да издържи да живее със съвършен човек. Покажете на другите, че се обичате с всичките си слабости – към това се стремят всички хора. И тогава, вместо да страдате, че никой не ви иска, ще се чудите кого да изберете от всички, които ви искат.

– „Krise als Chance. Wie man Krisen loest und zukuenftig vermeidet“, Kurt Tepperwein
Превод: Мая Живкова

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.