Защо духовните хора са младолики?

Защо духовните хора са младолики?

Когато бях в университета и влизах в сесия, се затварях в къщи с дни, за да уча. И когато излизах от стаята си, майка ми ми казваше, че съм се разхубавила, че някак лицето ми се е одухотворило.

По-късно, когато интересите ми ме насочиха към опознаване на различните религии и философии, започнах да забелязвам как най-отдадените на своята религия, вяра или духовна философия хора, притежават особен блясък в очите и привлекателно сияние на лицето. Когато са край теб, се чувстваш спокоен и не можеш да откъснеш поглед от тях. Красиви са. Дори и на 80, имат нещо детско в лицето си, излъчват нещо невинно и игриво в погледа си.

Какво е то?

Това е Духът, с който са се свързали. Духът е вярата и убедеността, волята и силата, интересът и вдъхновението, жертвоготовността в името на… Духът е движение. Постоянно. То влияе на клетките ти. Поддържа ги млади. Канализира енергията ти. Свързан с Духа, ти струиш.

Самата жизнена сила е енергия, движение. Осъзнаването, че няма граници, е движение. Вдъхновението, което изпитваш постоянно, когато си осъзнат, е движение. Движението обновява всичко в теб и около теб. Но това движение не е движение на тялото. Движението на Духа е вътрешно, невидимо. То струи при външна неподвижност и вътрешно отношение на свещеност. Може да се нарече и Любов, струяща отвътре навън, вибрираща любов. Това е енергия, която задейства всички твои клетки и процеси в тялото ти. Обвновява ги. Непрекъснато. И прави духовните хора красиви, младолики, излъчващи обаяние, притегателни.

Обратното – неосъзнатостта, болестта, симптомите, поставянето на граници е липса на движение, ригидност. Когато си неосъзнат, не се дивиш на света, защото не виждаш за какво. Скучно ти е, мързи те. Това е липса на движение. То се отразява и на клетките ти. В очите ти няма блясък, кожата ти е повехнала, не излъчваш чар, не излъчваш нищо. Имаш нужда от ботокс, пластика и реклами за кремове. Имаш нужда да си купиш младост и принаджленост (примерно към модата, към фолка). За да остарявате заедно зад еднаква външност, живеейки в илюзията, че изкуствено постигнатата еднаквост е по-красива от естествените индивидуални различия. И неосъзнавайки, че тя, дори и красива, е с толкова кратък живот, че вече е мъртва.

Неосъзнатостта те кара не само да остаряваш, но в крайна сметка те и разболява или ти докарва проблеми, защото жизнената сила е динамична, движи се, а неосъзнатостта е липса на движение – същото, което са и болестта, и проблемите. А когато се разболееш, не можеш да си купиш здраве или Дух. Но можеш да започнеш да работиш по себе си. Болестта и проблемът се раждат, за да се осъзнаеш. Осъзнаването разрушава бента и жизнената енергия потича свободно като река.

Елена Шахънска 

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.