Как да оправим настроението си – бързо!

Как да оправим настроението си - бързо!

Всеки знае колко е променливо настроението и колко е трудно да удържим доброто си настроение понякога.

Настроението ни зависи от много неща, включително от енергията ни и от мислите ни. Настроението ни е добро, когато сме отпочинали и се понижава с натрупването на умора. Настроението ни зависи и от настроението ни в предходния момент. Колкото по-нещастни сме днес, толкова по-щастливи ще сме утре – и обратно.

В системата на Норбеков има специално упражнение за тренировка на настроението – махало на емоциите. При него съзнателно и волево се създава приятно настроение, а след това – неприятно настроение; после силно щастие, а след това – силно нещастие. Това става чрез спомените ни за събития, които са ни направили щастливи или нещастни, зарадвали са ни или са ни натъжили. Целта на тази тренировка е да се научим да контролираме настроението си. Не за да бъдем винаги щастливи – това е невъзможно. След възход следва спад. Колкото по-силно се разлюлее махалото в едната посока, толкова по-силно ще се разлюлее и в другата след това. Целта на упражнението е да се научим да поддържаме средното състояние – състоянието на спокойствие, в което не сме под действие на силни емоции, усещаме интуицията си и взимаме правилни решения. Това е възможно – в момента, в който усетим, че настроението ни се понижава или преминава в еуфория, трябва веднага да го подбутнем лекичко и да го върнем в обратна посока – докато не ни е завладяло и имаме контрол над него.

Тук ще предложа една техника за промяна на настроението, която използвам с успех от известно време. Помислете си за проблем, който имате в момента – и обърнете внимание на промяната в настроението си. Например „Нямам пари, а до утре трябва да платя сметката за тока“. Докато мислите за това, се чувствате зле. Мислите ви по този въпрос не правят пари, така че можете да опитате нещо друго. Започнете бавно монотонно и спокойно да си повтаряте на ум „Аз имам пари, за да си платя сметката“. Изобщо не е задължително да вярвате, дори не трябва да се убеждавате, че вярвате. Просто си го мислете. Ще забележите промяната след няколко секунди, ще се почувствате спокойни и добре. Това няма да напълни джоба ви с пари, но и мисълта, че нямате пари, също няма да го направи – нищо не губите. В това спокойно състояние интуицията ви може да ви подскаже как да намерите пари – и вие да я чуете. И по-важното, задачата ви може да стигне до подсъзнанието ви, което може всичко – включително да ви поведе на „безцелна“ разходка по безлюдна уличка, където „случайно“ да откриете загубена банкнота… чиято стойност е равна на сумата, която дължите.

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.