Анатомия на раздялата

Анатомия на раздялата

Откриването на истинската причина за раздялата е най-важната стъпка към възстановяването на отношенията. Възстановяването на връзката винаги изисква ясен поглед, честност към себе си, желание да бъдат оправени отношенията и правилни действия.

Когато любимият ни изостави „внезапно“, през ум ни минава всичко, а най-фантастичните доводи идват първи в главите ни – магия, проклятие и т. н. Това е малко вероятно.

В най-общи линии има два вида раздяла.

Хронична раздяла

Диагноза
Най-често причината за раздялата е тривиална, земна и чисто практическа. Обикновено раздялата се предхожда от много знаци, на които не сме обръщали внимание. Ако причината за раздялата е земна и практична, възстановяването на връзката ще изисква практичен и земен подход. Това е случаят, в който единият партньор си тръгва от връзката поради ясна причина. Поради една причина, а не поради много, изсмукани от пръстите – поради една много ясна причина, която е известна и на двамата. Такава раздяла може да е резултат от несъвместимост в характерите на партньорите или чисто битови проблеми. Възстановяването на връзката изисква разрешаването на този конкретен проблем.

Бихте ли се върнали при бивш любим? Повечето хора отговарят на този въпрос с „Да, ако…“.  За да бъдем с някой, ние сме го обичали достатъчно много. Ако сме си тръгнали, сме имали сериозна причина. Ние винаги продължаваме да обичаме хората, които сме обичали. И често сме склонни да се върнем при бивш любим, ако… Ако бъде разрешена причината, която ни е накарала да си тръгнем.

Лечение
Ако съм напуснала любимия си човек заради изневяра – той трябва да спре да ми изневерява. Ако съм напуснала любимия си, защото не ми отделя достатъчно внимание – ще поискам повече време и внимание, за да премисля решението си.

Профилактика
Единственият начин да предотвратим назряващ конфликт в отношенията е да обръщаме внимание на сигналите, които ни изпраща партньорът ни. Всяка промяна в нормалното му поведение е сигнал за повишена тревога, каквото и да е обяснението. Ако той/тя закъснява, защото има много работа – причината може да е тази, а може и да не е. Приятно е да вярваме, че партньорът ни никога не би ни излъгал и че никога няма да имаме никакви проблеми – и това е единствената причина да останем изненадани от „внезапната“ раздяла. Предупредителни сигнали е имало, ние сме ги пренебрегнали.

Остра раздяла

Диагноза
В по-редки случаи ние сами създаваме раздялата с някоя неправилна мисъл във високоенергийно състояние. Тези раздели настъпват бързо – за няколко дни до няколко седмици, наистина внезапно. Човекът, който си тръгва, не може да посочи ясна причина за това. Ако попитате за причина, най-вероятно ще получите отговор от типа „Не, знам, нещо се промени, вече не те обичам“. Коренна промяна за няколко дни – това е признак, че вие или партньорът ви сте насочили връзката си в нежелана посока.

Лечение
Тези раздели обикновено са временни, защото хората се обичат и проблемът се разрешава в момента, в който хората спрат да „оправят“ нещата и ги оставят на естествения им ход. Изпратили сте грешна мисъл, тя е задействала определени събития – спрете и се успокойте. Ако спрете да мислите за проблема и да правите каквото и да е, обичайки любимия си човек, отношенията се нормализират за около 1-2 месеца.

Профилактика
Преди да помислите – помислете. Особено когато сте влюбени. Страховете в любовта се сбъдват лесно и създават само проблеми, които после трябва да разрешавате.

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.