Проф. Чирков за връзката между добротата и здравето

| 1 коментар
Проф. Чирков за връзката между добротата и здравето

Независимо каква позиция заемаш, колко отговорност поемаш, важно е как реагираш. Завистта води до омраза, тя води до отмъщение. Хората, които в еволюцията не са отработили тези качества, умират рано от сърдечно-съдови заболявания и от рак. И после се чудим защо толкова млади хора умират от рак.

Мозъкът ни така е устроен, че той е благодарен за всяка радост, която създаваме на тялото си. Той отделя специални хормони, които стигат до отдел на мозъка, наречен амигдала, която изпраща сигнали до фронталните дялове на мозъка. В резултат на това се активират гени, които кодират ензими, отговорни за поддържането на здравето и поддържането на имунната система, което означава, че човек по всяко време може да преодолее каквото и да е заболяване.

Чърчил например е пушил, пиел уиски и го попитали как доживял до 96 години; той отговорил: „От уиски и от цигари”. Вярно е, че цигарите и алкохолът има доказани вредни ефекти, но това са допълнителни фактори.

Хората, които изпитват завист, омраза, желание за отмъщение, непрекъснато дразнят мозъка си, хипокампуса, което води до отделяне на вредни молекули, които стимулират развитието на раковите клетки. И сега в института в Хайделберг търсят молекула, която да потисне молекулата, която дава енергия на карциномните клетки.

Което значи, че ние можем сами, чрез доброта и чрез радост, да имаме здраве и радост. Тези качества правят човек по-добър и много по-силен.

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Коментар за “Проф. Чирков за връзката между добротата и здравето

  1. Величка Иванова

    За съжаление човек се разболява не само от злоба и завист, а и от несправедливостите в живота и обществото ни, които са в изобилие в нашата мила Родина! Много е трудно за един честен човек да преглътне всичко, което се случва в страната ни и да се примири, пък камо ли да бъде радостен и щастлив. Затова много млади хора емигрираха и страната ни губи най-достойните си чеда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.