Искам да съм секси!

| 1 коментар
Искам да съм секси!

Защо харесваме лоши момчета и лоши момичета? Те са самоуверени… и това е секси.

Самоувереността е секси

Когато имаме проблем (или смятаме, че имаме проблем), ние непрекъснато сравняваме себе си с другите хора в това отношение.

Ние не мислим за нещата, с които нямаме проблем. Ако харесваме тялото си, не ни интересува какви тела имат другите хора, въпреки че има хора с по-красиви тела. Ако сме добри в професията си, сме спокойни и не се сравняваме с другите, дори да не сме най-добрите.

Достатъчно е да сме доволни от себе си – тогава нивото на другите хора не ни интересува.

Ако обаче имаме проблем, ние мислим непрекъснато за това – в себе си и в другите. Непрекъснато се сравняваме с тях по проблемния показател, за да преценим къде сме. И непрекъснато имаме вътрешното усещане, че нещо трябва да направим по въпроса, да се „самоусъвършенстваме”.

Който и да се доближи до нас, ние го оценяваме по този показател. И това ни създава проблеми. Хората с физически проблеми търсят партньори с идеална физика, но дори когато намерят такива, до тях те се чувстват още по-непълноценни и провалят връзките си. Хората, които не са доволни от образованието си, търсят образовани хора – но до тях те се чувстват още по-непълноценни и провалят връзките си.

Гледаме света през прозореца на собственото си съзнание. Ако стъклото е изцапано, ние виждаме образите на другите хора мръсни.

Проверете себе си – на какво обръщате внимание, какво ви дразни в другите хора в другите хора? Това е вашият проблем – това е, което не приемате в себе си.

Защо самоуверените хора са толкова привлекателни?

Самоуверените хора нямат претенции към себе си – и нямат претенции към другите. Те не харесват всички. Но ако ви харесат, няма да се взират в дефектите ви. Стъклото, през което те гледат света, е по-чисто. С тях ще се чувствате приети, харесвани, желани, спокойни. Ще се чувствате добре.

И всеки знае колко е трудно общуването с хора, които са болезнено чувствителни. Чувствителни сме към нещата, които не приемаме в себе си – и всеки, който волно или неволно докосне тези точки, ни причинява болка. Общуването с неуверен човек изисква огромна енергия – да четете между редовете, за да откриете болните му места, а след това да следите всяка своя дума и жест, за да ги избягвате. А когато ги докоснете, което е неизбежно, трябва да отделите време и усилия за обяснения, да доказвате добрите си чувства, за да успокоите човека. Трудоемко, нали?

Ако почистите своето стъкло, другите хора ще се чувстват добре с вас. Независимо как изглеждате и какви качества притежавате или не, другите хора ще се влюбват във вас, защото с вас ще се чувстват добре.

Когато другите хора ви харесват, ще постигате успех във всяка сфера от живота си. Ще бъдете не само привлекателни и желани сексуални партньори. Хората ще ви харесват и сами ще ви дават това, което желаете – ще имате повече приятелства и повече клиенти. Една усмивка ще ви отваря затворени врати. Ще разрешавате всичките си ежедневни проблеми много по-лесно, защото другите сами ще ви предлагат помощта си.

Вярата в себе си (или любовта към себе си) е ключът към всичко в живота ни. Но тези думи сами по себе си нямат особен смисъл, защото не можем да придобием увереност просто ей така, стига да решим. Зад нашата неувереност стоят дълбоко вкоренени навици, погрешни мисли и действия. Тези мисли и действия с годините водят до натрупване на житейски опит, който ги е затвърдил. Не е достатъчно да си кажем, че се обичаме или че вярваме в себе си.

Още по-лошо. Хората осъзнават, че неувереността им е проблем и започват да си повтарят механично, че си вярват, осмеляват се да направят това, което винаги са желали. Но дисбалансът между подсъзнателната нагласа и външното поведение и думи превръща тези хора в гротеска. Тези хора не само не привличат другите, а ги отблъскват от себе си.

Усмихнете се пред огледалото, когато ви се плаче. Не е както трябва, нали?

Можете да решите проблемите си по два начина – да промените в себе си това, което не харесвате, или да го приемете такова, каквото е. И в двата случая трябва да промените първо подсъзнателната си нагласа. Ако имате подсъзнателна нагласа за увереност, цялото ви поведение ще излъчва увереност. Ако нямате подсъзнателна нагласа на увереност, хората ще усещат вашата неувереност, думите ви ще звучат празно, действията ви ще изглеждат пресилени – по-скоро ще събудите подозрения, отколкото доверие.

Практическа програма за самоувереност

Работя по тези въпроси от няколко години. Разбрах, че съм успяла, когато животът ми започна да се променя във всички направления – връзката ми се подобри, появиха се много нови клиенти и пари. Животът ми стана такъв, какъвто го желаех – и това ме направи щастлива.

Така реших да систематизирам моите знания и опит в едно практическо ръководство за повишаване на самоувереността.

От опит зная, че книгите имат ефект, но той продължава кратко. Книгата ни вдъхновява, започваме да прилагаме научената информация, а след няколко дни ентусиазмът изчезва и се връщаме към нормалното си състояние. За да бъде ефективна промяната, е необходимо новите навици да се прилагат съзнателно в продължение на поне месец, докато се изгради нов рефлекс (а дори и след това).

Затова реших да разработя практическа програма, под формата на едномесечен онлайн тренинг, в която книгата ще има само спомагателна роля. Избрах онлайн формата по една основна причина – тя ще ви гарантира достатъчно анонимност и спокойствие. За да повишите своята увереност, ще трябва да се срещнете с най-големите си страхове – онези ваши „проблеми”, които от години не можете да решите, които обсебват мислите ви и блокират действията ви, които стоят между вас и вашето щастие. Тези проблеми са различни за всеки човек, поради което ефективен може да бъде само индивидуалният подход. Хората са по-спокойни да споделят истинските си проблеми, когато са анонимни. От опит зная, че този подход е много ефективен, когато човекът наистина е мотивиран да постигне целите си – добро здраве, здравословна връзка, успешен бизнес.

Тази програма ще бъде готова до десетина дни, когато ще я представя подробно. Всички, които проявяват интерес, могат да се свържат с мен чрез формата за контакт.

1 | 2

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Коментар за “Искам да съм секси!

  1. :)

    Здравей!
    Бих желала да се включа в този едномесечен онлайн тренинг ако все още е валиден 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.