Самоувереност

Самоувереност

Умът може да постигне всичко, което може да си представи.
– Клемънт Стоун

Самоуверените хора:

  • Грабват новите възможности
  • Преодоляват препятствията и усещането, че са отхвърлени
  • Справят се с нови ситуации, трудности и възможности – приемат ги като предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени, а не като проблеми, които трябва да бъдат избягвани
  • Реализират промените вместо да чакат да настъпи промяна в условията или в другите хора
  • Тревожат се и се страхуват, но действат независимо от страха си, за да постигнат дългосрочните си цели
  • Имат усещане за предназначение и си поставят краткосрочни и дългосрочни цели

Както виждате, самоувереност не означава винаги да се чувствате добре. Самоуверените хора също се страхуват понякога и се притесняват за проблемите в своя живот. Разликата между уверените и неуверените хора не е в това колко са притесняват или страхуват, а как се справят с проблемите въпреки страха си.

Самоувереност – способността на хората да предприемат действия

Самоувереността е способността на хората да предприемат целесъобразни и ефективни действия. Самоувереността е способността на хората да правят това, което е необходимо в краткосрочен план, за да постигат дългосрочните си цели, дори временно да се чувстват дискомфортно.

Ако се притеснявате, не сте сами. Повечето хора се притесняват и дори се страхуват да предприемат действия, които трябва да предприемат. Тайната е да не позволявате на страха си да ви спре да направите това, което трябва да направите.

Притесненията са здравословни. Притесненията ни предпазват от това да се превърнем в неприятни хора – арогантни и самодоволни. Това е начинът, по който нашият ум ни казва да не се отпускаме и да не приемаме нищо за сигурно. Ние винаги трябва да внимаваме и да полагаме усилия, за да се представяме добре.

И знаете ли какво? Колкото повече предприемате действия, които ви плашат, толкова по-вероятно е страхът ви да изчезне. В един момент ще забравите, че се страхувате и ще започнете да се чувствате радостни, живи и свободни.

Изводът е: чувството на самоувереност идва след действието, а не преди него.

1 | 2 | 3 | 4

„Confidence“, Rob Yeung
Превод: Мая Живкова

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.