Любовта е рядко цвете

| 1 коментар
Любовта е рядко цвете

Любовта е рядко цвете. То цъфти рядко. Милиони хора живеят в самозаблуда, мислейки, че се обичат.

Любовта е рядко цвете. Понякога се случва, но много рядко, защото се появява само когато няма страх. Всички могат да правят секс. Всички могат да се запознават. Но не всички могат да обичат.

Може да обича само човек с дълбока духовност. 

Когато не се страхуваш, ти не криеш нищо, тогава можеш да бъдеш открит и да преодолееш всички граници. И тогава можеш да поканиш другия да влезе в твоя център.

Ако позволите на някой да влезе дълбоко във вашия център, вашият партньор ще позволи и на вас да влезете в неговия център, защото създавате доверие. Когато не се страхувате, другият също преодолява страховете си.

В нашата любов винаги съществува страх. Мъжът се страхува от жената, жената се страхува от мъжа. Влюбените хора винаги се страхуват. Това не е любов. Това е просто договор между двама страхуващи се човека, които зависят един от друг, сърдят се, манипулират, контролират, доминират – но това не е любов.

– Ошо

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Коментар за “Любовта е рядко цвете

  1. Ива

    Любов и страх , това са противоположности, но не означава, че на абсолютно Вселенско ниво не са едно и също. Ако приемем , че Любовта е всичко което Е и всичко което НЕ Е , то тя съдържа в себе си страха. От друга старана, страха е катализатор, който дава възможност да изпиташ по-пълно Любовта, стига да не повярваш, че той е единственото , което съществува и няма друга алтернатива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.