Умът е мъртва вещ, а сексът е жизнена сила

Умът е мъртва вещ, а сексът е жизнена сила

Сексът може да ви покаже истинската реалност на живота. Сексът е най-живото нещо у вас, а умът е най-мъртвото нещо у вас. Затова умът винаги потиска секса – той е негов враг.

Умът е мъртва вещ, а сексът е жизнена сила. Те са в непрекъсната борба. И всеки път, когато се насочвате към секса, умът ви казва: „Това е неправилно, не го прави отново.“

Умът проповядва морал, умът е пуритан, умът съди. Умът осъжда винаги живота у вас и боготвори всичко мъртво. А сексът е най-живото нещо у вас, защото животът произлиза от секса – вие сте се родили благодарение на секса, вие можете да родите благодарение на секса.

Където съществува живот, сексът е източник на живота.

– Ошо

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.