Жените, които нямат късмет в любовта

Жените, които нямат късмет в любовта

Съществуват добри, мили, верни, красиви жени, които „нямат късмет в любовта“. Защо някои жени не успяват да създадат щастлива връзка? Причините за това са в детството, в отношенията на жените с техните родители.

Жените, които „нямат късмет в любовта“, произлизат от нездрави семейства. Техните родители не са удовлетворявали емоционалните им нужди през детството.

Жените, които са получавали малко грижи по време на детството, запълват неудовлетворената си нужда от внимание с грижи за други хора, особено мъже с трудни съдби, мъже, които се нуждаят от помощ. Тези жени се превръщат в любовници и майки на мъжете. Тяхното призвание е да спасяват. Тези жени не се спират пред нищо, влагат много време, сили, пари, за да „помогнат“ на любимия мъж.

Те биват привлечени от хора с проблеми, защото за тях са познати и комфортни ситуации, в които цари несигурност, емоционална нестабилност. Те поемат отговорност за другите хора, но избягват да поемат отговорност за себе си.

В детството си тези жени не са успели да променят единия или двамата си родители в грижливи и любящи майка и баща. Затова в зряла възраст те биват привлечени от емоционално недостъпни мъже, които се опитват да променят с безграничната си любов. Болезненият спомен за отхвърлянето от детството им ги кара да правят всичко възможно да предотвратят раздялата с мъжа, когото обичат.

Тези жени имат силна нужда да контролират мъжете си. Те пазят внимателно своите връзки, тъй като в детството си са живели в обстановка на несигурност. Те се стараят да помагат винаги и във всичко, за да станат необходими и незаменими.

Тези жени повече мечтаят, отколкото живеят. Свикнали с липсата на любов, тези жени живеят повече с мечти и очаквания, отколкото в реалността. Те са склонни да се надяват и да чакат деня, в който връзката им ще стане по-добра, като междувременно правят всичко възможно, за да угодят на любимия си мъж.

В нормалната връзка партньорите носят равна отговорност за връзката. Жените, на които не върви в любовта, са склонни да поемат значително повече отговорност за отношенията си. Ако връзката не върви, те обвиняват себе си и започват да се стараят още повече.

Самооценката на тези жени е много ниска, те не вярват, че заслужават да бъдат обичани заради самите себе си. Те вярват, че трябва да заслужат правото си да се радват на любовта и на живота.

При тези жени са чести предразположенията към зависимости – от алкохол, храна, лекарства, наркотици.
Тези жени смятат, че добри мъже не съществуват или че те не могат да срещнат добри мъже. В действителност те срещат добри, стабилни и надеждни мъже, но остават безразлични към тях. Намират ги за скучни.

„Липсата на късмет в любовта“ се дължи на емоционална травма от детството. Психотерапията на тази травма може да промени жената и нейното бъдеще.

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.