З начина да разберете, че някой ви лъже

| 3 коментара

 

Всеки от нас би желал да вярва на хората, но е факт, че хората не винаги заслужават доверие. Хората лъжат.

Съществуват много начини да разберете дали човек ви лъже без той да разбере, че вие разбирате лъжата му. Директното обвинение в лъжа може да разруши връзките ви с хората. Но винаги е полезно да знаете дали важен за вас човек казва истината или не, за да прецените подхода си към него и към ситуацията.

Задайте въпрос, чийто отговор може да бъде само да или не

Тези въпроси изискват отговор да или не. Когато човек не може или не желае да отговори с да или не, той започва да увърта между истината и лъжата. Отговорът му съдържа полуистини, предположения, вербални еквилибристики. Хората, които не желаят да кажат истината, често започват да увъртат без дори да осъзнават това.

Ако искате да разберете истината, просто задайте въпрос, който изисква отговор да или не. Ако човекът не успее да отговори просто с да или не, това е предупредителен знак. Ако получите сложен отговор на прост въпрос, задайте въпроса си отново. Ако отново не получите отговор да или не, вероятността да ви лъжат е голяма.

Виж…

Ако зададете директен въпрос, изискващ отговор с да или не, а отговорът, който получите, започва с уклончива дума, вероятно става дума за лъжа. Това са думи-предупреждения, които хората използват, когато знаят, че ще дадат неочакван отговор.

Защо да ти вярвам?

Когато зададете този въпрос на човек, който казва истината, човекът ще ви отговори „Защото това е истината“ или някакъв вариант на тези думи. На лъжците им е трудно да произнесат тези думи, защото не казват истината. Техните отговори са от типа: „Аз съм честен човек“, „Ако искаш ми вярвай“, „Нямам причина да те лъжа“.

 

Тези въпроси не установяват лъжа със 100% сигурност, но ви дават знаци за това дали човекът ви казва истината или ви лъже. Ако човекът отговаря директно, вероятно казва истината. Освен това той няма да разбере, че го проверявате, и това няма да накърни връзката ви. Ако човекът не отговаря директно, не значи задължително, че ви мами, но е добре да проучите ситуацията по-подробно.

 

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

3 коментара за “З начина да разберете, че някой ви лъже

 1. presly3

  Да, точно така е. Или се отговаря, че нещата не са така прости и категорични, така се е получило и т.н. А истината е, че хората правят нещата, независимо от ситуациите извън тях.

  • Мая

   Обикновено правят нещата по най-лесния за тях начин, често без дори да се замислят за последствията, за другите хора.

 2. Ру

  Преди време ми се случи – зададох директен въпрос, зададох го внезапно дори за мен самата и непланирано, някак си се изплъзна от устата ми … Скулата му трепна, лицето му замръзна, а отговорът беше: „Защо ми задаваш този въпрос?“

  Ами …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
 1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.