Склонен ли е към изневяра вашият партньор?

Всеки би искал да знае дали неговият партньор би му изневерил. Ако попитате партньора си директно дали би ви изневерил, вероятно ще получите отрицателен отговор. Ако вашият партньор е склонен към изневяра, едва ли би ви казал истината.

Ако искате да разберете истинското мнение на партньора си по важни за вас въпроси, не задавайте директни въпроси. Директните въпроси карат хората да заемат отбранителна позиция и да прикриват истинските си намерения. Когато зададете директен въпрос, хората най-вероятно ще ви отговорят така, както е прието в обществото  – така, както се очаква от тях.

Когато искате да научите какво мисли партньора ви по даден въпрос, поискайте мнението му за ситуация, реална или хипотетична, към която партньорът ви няма лично отношение. Например: „Моята приятелка разбра, че мъжът й изневерява.“ В тези моменти хората търсят отговорите си в личния си морален кодекс и обикновено казват това, което наистина мислят. Отговорът, който искате да чуете, е: „Изневярата е недопустима, не одобрявам това.“ Но може да получите и други отговори: „Днес всички изневеряват“, „Щом е изневерил, значи жена му не удовлетворява нуждите му“, „Нека и тя му изневери“.

Отговорът на вашия партньор ще ви покаже какво той мисли наистина за изневярата. За някои хората изневярата е напълно приемлива. За други е приемлива при определени условия („когато не са удовлетворени нуждите им“) и те биха изневерили, когато настъпят такива условия. За други изневярата е недопустима и ако не бъдат удовлетворявани нуждите им, те напускат връзката, но не изневеряват на партньорите си.

Преди години, в началото на една връзка, разговаряхме с моя приятел за хипотетична ситуация, в която имаме проблем. Той ми каза: „Ако това се случи, хващам едно такси и изчезвам. Не обичам разгневени жени.“ Месец по-късно, при първия истински проблем във връзката ни (обикновен проблем, не фатален – но проблем), той направи същото – избяга. И макар и да се върна на следващия ден, когато се успокои, това беше краят на връзката ни.

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.