Защо мъжът ми не иска да спи с мен?

| 1 коментар

Все по-често се срещат мъже, които нямат сексуално желание. Те са млади, нямат здравословни проблеми, но нямат желание за секс.

Стрес

Повишените изисквания към мъжа на в ежедневния живот и на работното му място се отразяват на цялостната му работоспособност и самооценка, включително в сексуално отношение.

Сексуалното желание е само част от общата жизненост на мъжа и на жената. То се понижава, когато човек е претоварен, уморен, когато няма желание за нищо, включително за секс.

В тези случаи жената може да помогне на своя мъж с подкрепа и разбиране. Разговорите на тези теми трябва да се провеждат с особено внимание, за да не понижат още повече пониженото самочувствие на мъжа.

Страх от провал

Съвременните жени са все по-освободени в секса и все по-често заявяват претенциите си да бъдат удовлетворявани. Това създава напрежение върху мъжете. Критиката на сексуалното поведение на мъжа от страна на жената създава силен негативен спомен в паметта на мъжа. Това преживяване и споменът за него може да блокира сексуалното желание на мъжа за същата партньорка и/или за други партньорки за продължителен период от време.

Мъжете по-рядко от жените четат книги за другия пол, не ходят на семинари и повечето от тях по подразбиране приемат, че секс е само това, което самите те харесват. Много често мъжете, особено младите мъже, смятат, че порнографията е достатъчен източник на информация. Това поставя жените в деликатно положение – да правят секс по „мъжки“ начин, който не им доставя удоволствие, или да изразят нуждите си. Често мъжете приемат такива разговори лично и това води до още повече проблеми в сексуалния им живот.

Ако мъжът или жената изпита негативно преживяване, свързано със секса, те губят желание да правят секс или просто го избягват въпреки желанието си.

Потискане на желанието за секс

Много мъже имат желание за секс, но нямат желание за отношения с жените – не желаят да ухажват жените, не желаят да се влюбват, не желаят да носят отговорност за последствията от секса – емоционална зависимост, бременност, брак. Тези мъже потискат желанието си за секс и често използват други начини за самоудовлетворение.

Загуба на мъжката идентичност

Днес в обществото са модерни „женствени“ ценности – избягване на конфликти, възпитано поведение, стремеж всичко да се обсъжда и изглажда. Тези качества се определят като правилни. От мъжете също се изисква да развиват тези качества в себе си и да се откажат от мъжки качества като агресивност, твърдост, директност. Жените имат нужда да се възхищават на мъжете, за да ги обичат и желаят сексуално. Но когато мъжете се откажат от своята мъжественост, от своята мъжка идентичност, те провокират само раздразнение в жените (често неосъзнато). От това губещи са и двата пола.

Мъжете НЕ мислят само за секс

В периода на влюбването сексуалността на мъжете и жените е по-висока от обичайното. Скоро след това сексуалното желание се понижава до нормалното за съответния мъж или жена. Много мъже и жени се притесняват от понижението на честотата на сексуалните контакти в сравнение с началото. Това е нормално.

От значение са и очакванията на партньорите. Ако в периода на влюбването срещите са по-редки и сексът е по-страстен, някои хора очакват при съвместен живот тези екстремни преживявания да са още по-чести – всеки ден, по няколко пъти.

Всеки човек има индивидуална сексуална активност. Сексът е преживяване, свързано със силно удоволствие – тоест, с изчерпване на хормони в главния мозък. За възстановяването им е необходимо време и то е специфично за всеки човек.

След периода на влюбването партньорите трябва да се адаптират взаимно към специфичните си сексуални нужди.

Порнографията

Порнографията и освободеният начин на живот водят да презадоволяване на сексуалните нужди на съвременните хора. А желанието се пробужда от недостига.

Жената вече няма възможност да контролира честотата на секса във връзката, защото мъжът има още много други възможности да удовлетвори сексуалното си желание в момента, в който то се появи. Така мъжът може да изпита силно желание само към нов и много силен стимул – като привлекателна непозната жена.

Липсата на силно сексуално желание от страна на мъжа води до понижение на самочувствието на неговата партньорка, което допълнително влошава общуването и сексуалния живот на двойката.

Хормонални проблеми

Половото желание се понижава с напредване на възрастта и понижението на концентрациите на половите хормони, основно на тестостерона. Това се отнася за мъжете над 50-годишна възраст и рядко за по-младите мъже.

Ако харесвате тази статия, споделете я с приятели!

PinIt

Подобни публикации

Коментар за “Защо мъжът ми не иска да спи с мен?

  1. секси еротично бельо

    Бъди по провокативна и предизвикай ловеца и мъжа в него да те пожелае да иска да прави секс с теб. Не го моли директно за любов, защото така показваш признаци на отчаяние и ще загуби още повече желание. Намери време за себе си и започни да ходиш на фитнес, смени парфюма си, промени гардероба си и вземи по секси и изрязани дрехи. Купи си еротично бельо от някой еротичен магазин което да прозира и провокира желание за секс. Започни и ти да гледаш порно и да се самозадоволяваш пред него, както прави той. Очевидно, че те е намерил за красива щом си негова жена, просто трябва да върнеш желанието му отново. Ако те пожелае, експериментирай в секса и направи нещо щуро, което до сега си смятала за табу. Изпробвай различни секс пози или прави с него анален секс. Съгласи се да правиш нещо за което той мечтае отдавна и ти си му отказвала преди това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.
  1. Ако имате въпроси към мен или просто искате да споделите нещо, пишете ми! Ще ви отговоря възможно най-бързо. Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните ви от този уебсайт.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.