Политика за поверителност и защита на личните данни

За нас
Адресът на настоящия уебсайт е https://love-aholic.com.
Сайтът е собственост на Мая Живкова (администратор, за контакт: maya [at] love-aholic.com).

Настоящата политика за защита на личните данни влиза в сила от 25.05.2018 г. и е съобразена с изискванията на новият европейски Регламент за защита на личните данни (EU 2016/679 – GDPR).

Събиране на информация
Информацията, която се събира на този сайт, включва име и електронна поща (имейл).

Администраторът събира и обработва личните данни на ползвателите на услугите предлагани на този сайт въз основа на получено съгласие на потребителите с точно определени цели, свързани с функционирането на сайта. Администраторът не предоставя лични данни на трети лица.

Ние събираме информация от вас, когато се регистрирате в нашия сайт, когато влизате в профила си, правите покупка, включвате се в конкурс и/или излизате от сайта. Събраната информация включва вашето име и имейл.

Освен това, автоматично приемаме и записваме информация от вашия компютър и браузър, включително вашия IP адрес, информация за вашия софтуер и хардуер, както и коя страница от сайта сте поискали да се зареди.

Лични данни се създават в процеса на използването на уебсайта в резултат на технологичните процеси, свързани с функционирането на формите за контакт, коментарите, бисквитките, аналитичната информация и скриптове от трети страни.

Този сайт събира само лични данни, които можете да видите на страницата на вашия профил, ако сте регистрирани потребители.

Използване на информацията
Всяка информация, която събираме от вас, може да бъде използвана да:

  • Персонализираме вашето преживяване и да отговорим на индивидуалните ви нужди
  • Да предоставим модифицирано рекламно съдържание
  • Да подобрим нашия уеб сайт
  • Да подобрим потребителската услуга и нуждите ви от поддръжка
  • Да се свържем с вас чрез имейл
  • Да проведем конкурс, промоция или проучване

Коментари
Когато потребителите на сайта оставят коментари, ние събираме данни от формата за коментар, както и IP адреса на посетителя и информация за използвания браузър с цел да защитим сайта от спам.

Вашите коментари биват проверявани от автоматична услуга за установяване на спам.

Автоматизиран скрипт, създаден от вашия имейл адрес (хаш), може да бъде изпратен до Gravatar, за да провери дали използвате неговите услуги. Политиката за поверителност на Gravatar е описана тук https://automattic.com/privacy/. След одобрение на коментара ви вашата профилна снимка ще бъде видима публично до вашия коментар.

Файлове
Ако качвате снимки на уебсайта или чрез формата за контакт, вие трябва да качвате снимки с вградени данни за местоположението (EXIF GPS). Посетителите на уебсайта могат да свалят и да екстрахират данните от снимките на уебсайта.

Форма за контакт
При използването на формата за контакт ние събираме данни за вашето име и вашия имейл адрес. Информацията се пази в продължение на 12 месеца. Това означава, че след този период информацията може да бъде запазена с цел повишаване на качеството на услугите, но не може да бъде използвана за маркетингови цели.

Бисквитки
Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашето име, имейл адрес и уеб сайт в „бисквитки“. Те са за ваше удобство, така че не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставите друг коментар. Тези „бисквитки“ се пазят една година.

Ако имате профил в този сайт и влезете в него, ще зададем временна „бисквитка“, за да определим дали браузърът ви приема „бисквитки“. Тази „бисквитка“ не съдържа лични данни и се унищожава, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си, ще създадем и няколко „бисквитки“, за да запазим информацията ви за влизане и вашите предпочитания. Входните „бисквитки“ са с продължителност два дни, а „бисквитките“ за вашите предпочитания са с продължителност една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето потребителско име ще се запази в продължение на две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат премахнати.

Ако редактирате или публикувате статия, в браузъра ви ще бъде запазена допълнителна „бисквитка“. Тази „бисквитка“ не съдържа лични данни и просто показва идентификационния номер на статията, която току-що сте редактирали. Изтича след 1 ден.

Електронна търговия
Ние събираме и обработваме лични данни само за целите на своята търговска дейност, която включва личните данни на клиенти – физически лица или представители на юридическите лица.

Ние сме единствените собственици на информацията, събирана през този сайт. Личната ви идентификационна информация няма да бъде продавана, обменяна, прехвърляна или предавана на която и да е друга компания, по каквато и да е причина, без вашето изрично съгласие, освен в обичайните случаи, когато е нужно да се изпълни заявка и/или трансакция, например за изпращане на поръчка.

Вградено съдържание от други уебсайтове
Статиите в този сайт могат да включват вградено съдържание (например видеоклипове, изображения, статии и др.). Вграденото съдържание от други уебсайтове функционира по същия начин, както ако посетителят е посетил другия уебсайт.

Другите уебсайтове могат да събират данни за вас, да използват „бисквитки“, да интегрират допълнително проследяване от трети страни и да наблюдават взаимодействието ви с вграденото съдържание, включително проследяване на взаимодействието ви с вграденото съдържание, ако имате профил и сте влезли в него.

Аналитични данни
Този сайт използва Google Analytics. Повече за политиката на поверителност на Google можете да прочетете тук https://policies.google.com/privacy
Този сайт може да събира аналитични данни и за използване от страна на компанията, която осигурява неговия хостинг (https://superhosting.bg)

Разкриване пред трети страни
Ние не продаваме, търгуваме или по друг начин трансферираме вашата лична идентификационна информация към външни страни. Това не включва доверени трети страни, които ни помагат в оперирането на нашия уеб сайт или ръководят нашия бизнес, при условие, че страните са съгласни да пазят тази информация в пълна конфиденциалност.

Ние имаме право да използваме вашата лична информация, за да се свържем с вас, да ви изпратим промоционална информация за ново съдържание или предлагани услуги, новини и друг вид информация, в случай че потвърдите, че желаете това да се случи, като приемете настоящата политика за защита на личните данни.

Ние вярваме, че е необходимо да се споделя информация, в случаите, в които е трябва да се извърши разследване, да се предотврати или да се вземат мерки срещу незаконни действия, при предполагаеми опити за измама, ситуации, включващи потенциална заплаха за физическата безопасност на което и да е лице, при нарушаване на нашите условия за ползване или в случаите, когато информацията е изискуема от закона.

Неличната информация може да бъде предоставяна на трети страни с цел маркетинг, реклама и друга употреба. Този сайт използва Google AdSense.

Съхранение на данните
Ако оставите коментар, коментарът и мета-данните му остават в сайта за неограничен период от време. Това се прави с цел да разпознаваме потребителите на сайта и да одобряваме автоматично всички техни коментари след първия.

За потребителите, които са се регистрирали в нашия уебсайт, ние съхраняваме цялата налична информация, която те са споделили в техния личен профил. Потребителите могат да виждат, да редактират и да изтриват личната си информация във всеки момент (но не могат да променят потребителското си име). Администраторите на сайта също могат да виждат и да редактират тази информация.

Вашите права 
Ако имате регистриран профил на този уеб сайт или сте оставили коментари, можете да изискате експортиран файл, съдържащ личните данни, които ние притежаваме за вас. Също така вие можете да поискате изтриване на всички лични данни за вас от този уеб сайт. Това не включва данните, които сме задължени да съхраняване за административни, юридически и защитни цели.

Потребителите имат право на достъп до личните данни, които се отнасят за тях, като изпратят до администратора искане за предоставяне на достъп по електронен път. Достъп се предоставя само до данните отнасящи се за съответното физическо лице, което е изпратило искането за предоставяне на достъп.

Физическото лице има право по всяко време да изисква от администратора следното:

  • потвърждение дали отнасящи се до него данни се обработват, информация за целите на това обработване;
  • съобщение, съдържащо личните данни на физическото лице, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;
  • информация за всяко автоматизирано обработване на лични данни, отнасящи се до физическото лице. Физическото лице, чиито данни се обработват има право да изисква действията по чл. 7 безплатно най-много веднъж на всеки 12 месеца.

Заявление за достъп до личните данни

Защита на информацията
Ние имплементираме различни защитни мерки, за да бъде вашата лична информация защитена. Използваме авангардни методи за криптиране да защитим важна потребителска информация, пренасяна онлайн. Само служители, които трябва да извършат специфично действие (например изготвяне на сметка или потребителска услуга) имат достъп до лична идентификационна информация.

Компютрите/сървърите, използвани за съхраняване на лична идентификационна информация, се държат в защитена среда.

Този сайт използва Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) – протокол за защитена комуникация в компютърна мрежа, и защитната система Wordfence.

Използваме ли бисквитки?
Да. Нашите бисквитки подобряват достъпа до нашия сайт и идентифицират редовните посетители. Освен това, нашите бисквитки подобряват преживяването на потребителите като проследяват и таргетират неговите/нейните интереси. Използването на бисквитки обаче по никакъв начин не е свързано с каквато и да е лична идентификационна информация на нашия сайт.

Отписване
Ние използваме имейл адреса, който ни предоставяте, за да ви изпращаме информация и обновления, свързани с вашите предпочитания, новости за нашата компания, свързана с продуктите информация, и т. н. Ако в който и да е момент решите, че искате да се отпишете от имейл абонамента и не желаете да получавате повече имейли в бъдеще, включили сме подробни инструкции за отписване в края на всеки имейл.

Заличаване на лични данни
Всеки потребител, чиито данни се обработват от администратора на този сайт, има право по всяко време да поиска заличаване и коригиране на негови лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни.

Потребителят трябва да отправи искане до администратора, съдържащо име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице; описание на искането; предпочитана форма за предоставяне на информацията; подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

Съгласие

Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашата политика на поверителност.

Вход

Забравена парола?
Регистрация

Условия за ползване

Всички авторски и преводни текстове на сайта Love-aholic.com са обект на авторско право. Не могат да бъдат използвани текстове или части от тях, нито разпространявани по какъвто и да е начин, без изричното съгласие на автора. Моля, запознайте се с условията за ползване на сайта.

Възстановяване на паролата

Моля въведете вашия имейл. Ще получите паролата си на вашия имейл.