за любовта

Здравейте!

Казвам се Мая. Когато си избирах професия, исках да науча толкова много неща – астрономия, математика, физика, химия, биохимия, психология, философия, политология, медицина, фотография, рисуване, дизайн, литература, френска филология… Избрах медицината, но и до днес продължавам да се занимавам с всичко, което обичам. И всяко нещо, което съм научила в живота си, ме е приближавало със стъпка по-близо до онова, което винаги и най-много ме е вълнувало – човекът, неговото тяло и неговата душа.

Когато бях малка, си лягах два часа по-рано, за да си мечтая. Измислях си красиви истории, заспивах с тях, а на следващата вечер… следваше продължение.

Спомних си за това години по-късно, в момент, в който имах нужда да намеря отговор на въпроса „Какъв е смисълът на живота ми?”. След хиляди изчетени книги и много лутане насам-натам, осъзнах, че отговорът на този въпрос всеки от нас носи в себе си, в детството си, в спомена за това какви сме били, преди да станем други. А аз като малка знаех, че най-важното нещо в живота е любовта и смисълът на живота е в това да го изживеем щастливо. И така разбрах, че съм влюбена… в любовта.

Любовта към обичания от нас човек. Любовта към приятелите, родителите, децата. Любовта към хората, които срещаме всеки ден. Любовта към земята, на която живеем. Любовта към растенията, които ни дават живот. Любовта към животните, които ни придружават. Любовта към нещата, които обичаме да правим. Любовта към живота. Любовта към самите себе си. Любовта към цялото, от което сме малка частичка. Любовта, която твори чудеса и преръща света ни в красиво място за живот.

Така се роди идеята за този блог. Тук ще споделя много от нещата, които са ме вдъхновявали и продължават да ме вдъхновяват. Всичко споделено е базирано на собствения ми опит. Готови рецепти за живот няма и това е най-хубавото нещо в живота – възможноста да го изживеем както бихме желали, веки по своя начин. И когато човек е устремен да открие своите отговори, той винаги ги намира.

Ако мога да ви помогна дори с малко да откриете отговора на своя въпрос, значи съм успяла да дам най-доброто от себе си.

Приемам с отворено сърце всички мнения, коментари, въпроси, идеи – всичко, което бихте желали да споделите с мен тук.

Мая


Пишете ми: