за любовта

Ниските хора са по-страстни любовници

1

На Мастерская успеха Мирзакарим Норбеков засегна въпроса за ръста. В нашето общество ниският ръст се смята за недостатък. Норбеков пък даде съвсем друга гледна точка. Разказа за свои изследвания, при които установил, че хората с нисък ръст имат по-силна сексуална енергия. Имат повишена сексуалност, по-страстни, по-емоционални, по-темпераментни, импулсивни и съзидателни са. Както се шегува той – сърцето на тези хора е по-близо до задника. Разказа за свое изследване при затворници, осъдени за сексуални престъпления – повечето от тях били с ръст под средния.

Норбеков поставя абсолютен знак на равенство между сексуалната енергия и способността за реализация на човека. Според него (и не само според него) сексуалната енергия e енергията на живота. Основната енергия на организма е сексуалната и сексуалността на човека е равнозначна на неговата жизнена сила, амбиция, себереализация, катализатор е на желанията, мислите и действията му. Примери в историята много.

Не случайно в системата си Норбеков дава специално упражнение за стимулиране на сексуалността – гинекологичен / урологичен масаж.

Тези факти имат и своето медицинско обяснение. Сексуалността се определя в най-голяма степен от нивото на тестостерон в кръвта. Повишената секреция на андрогени от надбъбречните жлези (поради различни причини) през пубертета води до ускоряване на развитието на тялото и по-ранна матурация на скелета, по-ранно сливане на епифизите на дългите кости – местата, в които се осъществява растежа на костта. Развитието и растежът в пубертета може да бъде задържано и при повишена секреция на кортизол – хормон на стреса, тъй като излишъкът на кортизол инхибира хипофизно-гонадната функция и секрецята на растежен хормон. Разбира се, това не са единствените механизми, определящи ръста.

Норбеков спомена, че днешните стандарти за красота се налагат от водещите мъже в модата, които са гейове, а те лансират жени, които са напълно лишени от женственост. Тези жени, които нормалните мъже не харесват, те са еталон, към който се стремят нормалните жени. И странно, ние се стремим към този еталон, без дори да се замисляме – на кого е необходимо това? Здравословните – физически и психически последствия, обаче са добре известни.

Още за ръста. Американски учени откриха наскоро, че мутация на рядък ген, ограничаващ един от факторите на растежа, е сред причините за продължителността на живота над 100 години. Тази мутация ограничава активността на инсулино-подобния растежен фактор 1 (IGF-1) и води до нисък ръст, но удължена продължителност на живота. Това се случва и в природата. Понитата живеят по-дълго от конете, малките кучета живеят по-дълго от големите кучета.

Качествата, които смятаме за недостатъци, вървят в комбинация с други, които ни дават големи предимства. И в крайна сметка животът съществува поради баланса на тези качества. Ако нещо ни е в по-малко, то причина за това е, че имаме друго в повече. И трябва да се научим да се ценим такива, каквито сме. Щом живеем, значи сме постигнали баланса, съвършени сме.

И много се замислих за това дали изкуственият отбор, с който толкова се гордеем ние, хората, не е брадвата, с която отсичаме клона, на който седим – естествения ход на нещата. Докаде ли ще я докараме, следвайки стандартите на гейове и порнографи? Понижената раждаемост в запазните общества дава отговора на този въпрос.

Можете да харесате още
1 коментар
  1. Емельян

    Как кто-то сказал – Оптимист – это человек, который все время в пути из ниоткуда в сторону счастья.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.