за любовта

Спечели книга: Как да постигаме целите си

15

Михаела спечели книгата „Професионални тестове за емоционална интелигентност“ на Робърт Ууд и Хари Толи. Честито!

Как да постигаме целите си

Следващата книга, която можете да спечелите срещу отговора на един въпрос, е „Как да постигаме целите си“ на Брайън Трейси. Чела съм много мотивационни книги и много малко автори са успявали да ме накарат да захвърля книгите им недочетени и да започна да действам. Брайън Трейси успя. Освен страхотното си излъчване, книгата предлага и постепен подход за това как да открием истинските си цели и как да фокусираме вниманието, времето и енергията си върху наистина важните неща в живота ни.

За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 4 юли 2010, неделя. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 5 юли 2010, понеделник, и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

А въпросът е:

КОЕ Е КАЧЕСТВОТО ВИ, КОЕТО НАЙ-МНОГО ВИ Е ПОМАГАЛО В ПОСТИГАНЕТО НА ГОЛЕМИТЕ ЦЕЛИ В ЖИВОТА ВИ?

Същината на успеха са целите. Успелите хора са изцяло съсредоточени върху целите си. Те знаят какво искат и са погълнати от това как да го постигнат. Умението да формулирате целите си и разковничето на успеха. Тогава вашият ум ще отключи позитивната ви енергия и ще генерира идеи за постигането на необходимия резултат. Без цели вие безпомощно ще се носите по течението на живота, но устремени към целта ще наподобявате стрела, насочена към центъра на мишената.

Вие ставате това, за което мислите през повечето време. Неудачниците са погълнати от мисълта какво не искат. Те говорят за проблемите и тревогите си и търсят виновници за неуспехите си, докато преуспелите хора са съсредоточени върху най-силните си желания.

Когато абсолютно ясно си представяте целта, не ви е нужно да знаете точно къде е тя или как да се доберете до нея. Трябва само да решите категорично какво искате и вие ще тръгнете без грешка към него, а то от своя страна ще тръгне към вас.

Някои хора си мислят, че са си поставили цели, а това всъщност са само желания и мечти, като например: „да бъда щастлив”, „да спечеля много пари”, „да създам щастливо семейство”. Това не са цели, а смътни фантазии.

Целта е нещо коренно различно от желанието. Тя трябва да бъде ясна, конкретна и писмено изложена, да може лесно и бързо да бъде обяснена на друг човек, да е измерима и разбираема и осезаема в случай, че я постигнете.

Отправната точка за постигането на всяка цел е желанието. Ако наистина искате да постигнете целта си, трябва да изгаряте от страстно желание за това. Само когато то стане непоносимо, ще придобиете вътрешния порив и енергията да превъзмогнете препятствията, които ще се изпречат на пътя ви. Добрата новина е, че почти всичко, което искате достатъчно силно и дълго, рано или късно може да бъде постигнато.

Успехът изисква две неща. Първото е да знаете точно какво искате. Второто – да решите каква е цената, която сте готови да заплатите, за да го постигнете… и да започнете да плащате тази цена.

Животът прилича повече на бистро, отколкото на ресторант. В ресторанта първо обядвате и след това плащате сметката. А в бистрото трябва да се самообслужите и да платите преди да консумирате. Повечето хора правят грешката да мислят, че ще платят цената на успеха, след като го постигнат. Все едно да седят пред камината и да искат първо да получат топлината, а след това да сложат дървата.

„Ескалаторът, който води към успеха, не работи,
но стълбите винаги са на разположение”.

Определянето на целите ви, приближаването към тях ден след ден и накрая тяхното постигане – това е истинският ключ към щастието. Определянето на целите е толкова силно нещо, че самата мисъл за тях ви прави щастливи, още преди да сте направили първата стъпка към тях.

За да реализирате пълния си потенциал, трябва да си създадете навик ежедневно да си поставяте цели и да търсите начини за тяхното постигане и така всеки ден, до края на живота ви.

Можете да харесате още
15 коментари
 1. nina_ricci_

  Силната увереност в успеха и упоритостта.

 2. trina6666

  Безспорно поставената цел крепи човека, дава му причина да става всяка сутрин с мисълта, че може би гони нещо. Главният въпрос се крие не в поставената цел, а по мое мнение водещ мотив тук е собствената нагласа и възприятия на всеки един. Вярата е едно от нещата, без които мечтането е невъзможно, но паралелно с това се изискват усичия да уловиш мига, както се казва, т.к. много мечти са си останали само мечти, ако не правим нищо, за да ги следваме. Много надежди умират с течение навремето, струва ни се, че някакси не става, но един ден, рано или късно, вече, забравили за какво точно сме си мечтали, ето, че то идва, но ние вече сме го изместили с други цели и остава на заден план, забравено. Не – трябва да се стремим да мечтаем, целеполагаме, и именно в това се крие нашият успех – всеки ден, по-мялко, което значи много. Много въпроси изникват, но основните и водещи отогвора са следните – интуиция, решителност, упоритост, останалото е индивидуално. Успех на всички и не спирайте да мечтаете.

 3. mhi_

  увереност

 4. kisaaa

  Упоритост и търпение са качествата, които най-много ми помагат в живота!

 5. mattino76

  На първо място трябва човек да мисли позитивно …Инъче качества като,увереност,упоритост ,търпение и непрастана усмивка на лицето дори да ни боли от вътре според мен са тези който ни помагат

 6. mariaofmagdala

  мисъл , превърната в мечта , мечтата в цел – конкретна и ясна – захранвана с енергия , подкрепена от интуиция и смелост за реализация. Преди всичко трябва смелост и решителност да поемеш отговорност за действията си по време на работата за постигане на целите

 7. diana_obretenova

  Най-много ми е помагало упоритост и неотстъпчивост от преследване на поставените цели. Също така определеност на целите, кураж и смелост за приемане на промяната, която съпътства всяка постигната цел.

 8. Mihaela

  Като се замисля, голяма част от целите си, започнах да осъществям, от момента, в който промених своя модел на МИСЛЕНЕ. Това беше един доста дълъг и тежък процес за мен, който продължи близо година. ВЪПРЕКИ ВСИЧКО УСПЯХ. Започнах на първо място да бъда по-уверена в себе си, да вярвам в собствените си възможностти, да ценя своя потенциал, който само чакаше да бъде развит. Постепенно, силата на положителната мисъл започна да ми повлиява. Ден след ден, аз вярвах все повече в своя успех и съдбата сякаш започна да вярва в мен. Събудилата се в мен увереност, съпровождаше все по-положителни мисли и чувства, които допринесоха и допринасят за постигането ми на ГОЛЕМИТЕ ЦЕЛИ!!!

 9. contesa

  За да постигнем целте си е важно да конкретизираме какво точно искаме, да си поставяме малки и изпълними стъпки,да сме постоянни и упорити, да търсим пътя,дори ако трябва да се криволичи. Всекидневните мисловни упражнения, вдъхващи увреност са важни. Ние сме това което мислим! Всяка мисъл е действие!

 10. mila114

  За начало – да изясним приоритетите си.
  После да подредим целите.
  После да ги фиксираме във времето.
  После просто да ги постигнем 🙂

 11. Mariana

  Постоянство в намерението и търпение да извървиш целия път въпреки и заради всичко което живота е поставил като препятствие,защото то те доизгражда и формира.Мечтите са нашите криле,а когато им поставим срок те стават цели!

 12. gosho_6969

  Първо трябва да знаем какво искаме да направим.Волята е на второ място,а на трето място, но не и моловажно е упоритостта.
  И за край остава това, което го желаем да го постигнем.:P

 13. Monika

  Вярата че ще успея в това което желая…

 14. matewa

  Увереност!!

 15. FIRE

  Това че гледам на живота като на игра 😉

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.