за любовта

Колко струва любовта?

6

Знаете ли кои са най-важните неща в живота ви, кои са най-ценните за вас хора?

Сигурно веднага можете да отговорите на този въпрос.

А за какво давате парите си?
Независимо как сте отговорили на този въпрос, вие всъщност отговорихте на първия си въпрос. Даваме парите си за най-важните неща в нашия живот, по реда на техния приоритет.

Какво представляват парите?

Парите са хартийки, които нямат собствена стойност. Но чрез тях сме приели да сравняваме несравними предмети и понятия от реалния живот. Навремето хората са разменяли помежду си стоки и услуги – например, един преглед при лекаря е струвал едно пиле или три килограма домати. Но ако лекарят не иска вашето пиле, а иска например картофи, вие трябва да направите споразумение с производителя на картофи – да замените пилето си за картофи, а тях – за преглед при лекаря. Хората са намерили начин да улеснят този процес – чрез хартийки с относителна стойност. Продавате пилетата си на търговеца, взимате пари, а с тях можете да си купите каквото желаете от който желаете.

Следователно, парите са само мярка на нашия труд, на нашата лична сила. Ако вземем например двама лекари, които имат еднакво образование, повече пациенти ще има този, който по-добре е овладял професията си, който има по-добри комуникативни способности, който проявява повече грижи към пациентите си. Повечето пациенти ще носят повече пари и тези пари ще отразяват стойността, която лекарят дава на обществото, на другите хора.

Парите, които получаваме, измерват времето, което влагаме в служене на другите хора, и качеството на труда ни – тоест, нашата добронамереност към другите хора. Другите хора ни дават парите си срещу количеството време и любов, които ние им даваме.

Колко струва любовта?

Започнах този сайт, за да споделя своя опит. От самото начало ми пишат много хора и търсят съвет. Много пъти се опитвах накратко да обяснявам едни и същи неща и накрая реших да напиша книга, за да улесня себе си и да изложа информацията по-ясно и разбираемо. Така се роди книгата „Как да си  върна любимия в 13 стъпки”.

Когато се опитвах да решавам сама своите проблеми преди години, бях готова да дам всичките си пари за подобна информация. Защото за мен връзката ми с любимия ми човек винаги е сред най-важните неща в живота ми. За да разреша такъв проблем, бях готова да платя висока цена. И всъщност я заплатих – с много  години от живота си в търсене на отговори, с много страдания, с много пари, с много четене на книги.

В сайта ми всеки ден се регистрират много хора. Всеки ден получавам много писма и много хора ми искат съвет. Нямам против да дам съвет – но моят съвет не може да бъде от много голяма полза, ако не познавам истинския проблем на човека отсреща. Не това, което той си мисли, че е проблем, а истинския проблем. Затова тази книга е толкова подробна – за да накара всеки сам да се замисли по някои наистина важни въпроси и да намери своя път към любимия си човек.

Разбира се, аз съм убедена, че никой от хората, които искат да възстановят връзката си, няма против да прочете моята книга. Спира ги това, че трябва да платят. 16 лева. Сума, която в България се изкарва за 2 или 3 часа при средностатистическа работа. 2-3 часа от живота ни.

Когато обмислях как да предлагам книгата си, се изкуших да я пусна безплатно. А после осъзнах, че хора, които не са склонни да заплатят цена от 16 лв., за да спасят връзката си, всъщност не са и много заинтересовани от връзката си – независимо какво мислят и колко страдат. На много хора съм подарила книгата си – те не получиха резултат, защото не оцениха информацията – продължиха да правят това, което си правеха и преди да прочетат книгата ми. Естествено, продължиха да получават същите резултати. Но факт е, че не оцениха информацията, която получиха безплатно.

Въпросът не опира до парите, които получавам аз от продажбата на книгите си. Всички пари, които получавам от този сайт, отиват в помощ за бездомни животни, нуждаещи се от животоспасяващи операции, и за Уницеф. Ще приложа тук малка извадка от баланса по плащанията ми в Paypal. Това е моето решение как да използвам парите, които съм получила срещу информацията, която давам.

Колко струва любовта?

Но ако страдате за любимия си човек от месеци и се чудите дали да отделите от парите си за една книга, която евентуално би могла да ви помогне да разрешите проблема си – то истинският въпрос е доколко цените връзката си. Ако не можете да отделите малка сума, не разчитайте много да успеете да си върнете любимия човек.

За подсъзнанието ни е важно онова, което правим, онова, в което влагаме времето си, енергията си, парите си. Подсъзнанието ни разбира, че нещо е важно за нас, когато полагаме истински усилия за това.

Колко хора познавате, които цял живот се оплакват от излишни килограми и не правят нищо по въпроса? Колко хора познавате, които се оплакват от работата си, но не я сменят? Колко хора познавате, които се оплакват от партньора си, но не променят връзката си? Аз познавам толкова хора, които искат да върнат любимия си човек без да направят нищо реално. И тъй като това не е сериозна цел, а просто ментално бълбукане, вашето подсъзнание просто не ви обръща внимание.

Ако искате да си върнете любимия човек, започнете с един прост въпрос към себе си – какво сте склонни да дадете срещу това, което искате да получите? Изразете го в пари – и ще получите верния отговор.

Не защото парите са всичко – а защото парите просто сравняват несравнимите неща.

И ако не сте готови да дадете всичките си пари заради любовта си, трудно ще накарате подсъзнанието си да работи по тези въпроси.

Можете да харесате още
6 коментари
 1. М.

  Разочарова ме, това че си давате парите за бездомни животни. Това обаче са си ваши пари и вие решавате какво да ги правите.
  Да, аз бих дала всичките си пари да си върна любимия човек, но:
  1. Той дали иска?
  2. Дали това е точно Той?
  3. Ако е Той няма ли независимо всичко един ден да сме заедно? Нали сте чели Любов по време на холера. Понякога някой неща трябва да се случат в/след определено време и натрупан опит. Не можеш да галопираш из живота си по простата причина, че посоката ти е само една и тя е напред – поне във времето.
  4. Приела съм схващането, че датата ни на раждане и смърт е определена, както и родителите ни, братята и сестрите ни, останалите роднини. Така че ако Той е моят Човек, то ще бъде баща на децата ни или партньора ми, с който ще живея на старини (понякога това не е един и същт човек за съжаление). Това са уроците ни. Трябва да си ги научим преди да си заминем от тук. Успеха зависи само от нас.. и никакви 13-15-22 стъпки няма да ни помогнат да променим съдбата си. Може би да променим това между основните моменти в нея, но.. спорно е

  1. maya

   Успехът ни наистина зависи от нас, но в малко по-друг смисъл. Съдбата ни се определя от характера ни, от мирогледа ни, от семейството ни. И наистина бъдещето е предвидимо, ако не променим нещо глобално. Много съм се интересувала от въпроса дали такава промяна е възможна – всички учители, хора със знания и способности, казват, че е възможно да променим съдбата си – ако променим мирогледа си.

   Нашият свят се подчинява на определени закони, които ние не познаваме много добре – някои да, други не. Колкото повече знаем за тези закони, толкова по-предвидими ще са резултатите от нашите постъпки. Когато не ги знаем, ние грешим и получаваме непредвидими резултати, които ни носят страдания.

   От това, което сте ми написали, със сигурност мога да ви кажа, че вашият човек, дори да се върне, никога няма да бъде напълно ваш – защото не сте сигурни „дали иска“ и „дали е той“. Когато с цялото си същество обичате и знаете, че това е той – тогава вие предавате на другия човек това чувство и той започва да го приема като свое – той усеща, че вие сте създадени един за друг. Докато не сте сигурни дали е той, и той ще изпитва същата несигурност дали сте вие. И това ще го държи на достатъчна дистанция от вас.

   Не знам дали всичко и доколко е предопределено. Но зная със сигурност, че хората са възприели определени морални ценности, които им пречат да имат щастливи връзки. Смята се например, че трябва да обичаме другия човек колкото е възможно по-силно. Но опитът показва, че това отбъсква другия човек. И ние може да сме предопределени да бъдем заедно, да се обичаме – и той непрекъснато да идва и да си отива. Да си тръгва, когато се приближите до него, да се връща, когато се отдръпвате. На мен ми се е случвало – с години. И да, любов е имало, заедно сме били по някакъв начин, но не беше щастлива връзка. Разбрах причината много по-късно, по трудния начин. И когато промених поведението си, нещата се оправиха.

   Разбира се, всеки човек прави своя избор – можем да минем сами по пътя, а можем и да се възползваме от мъдростта, която човечеството е трупало в продължение на десетилетия. Всички хора, които сериозно се занимават с духовното си развитие, са избрали втория път – всички имат учители. Просто защото това спестява време и енергия.

   А що се отнася до животните – когато бях малка, исках да прибера всички бездомни животни и да се грижа за тях. После разбрах, че това не може да се случи, но мога да правя толкова, колкото ми позволяват условията, поне за някои от тях. И това е най-смисленото нещо, което съм правила от много време насам – сигурно защото е сбъдната мечта.

 2. A.

  Мая, цитирам това от горния твой коментар „И ние може да сме предопределени да бъдем заедно, да се обичаме – и той непрекъснато да идва и да си отива. Да си тръгва, когато се приближите до него, да се връща, когато се отдръпвате. На мен ми се е случвало – с години. И да, любов е имало, заедно сме били по някакъв начин, но не беше щастлива връзка. Разбрах причината много по-късно, по трудния начин. И когато промених поведението си, нещата се оправиха“ – къде мога да намеря информация относно този изтощителен феномен с тръгването и връщането? 🙁 помогни ми

  1. Мая Живкова

   A.,
   не зная къде можеш да намериш такава информация. По-скоро е въпрос на баланс между обичта и привързаността, която е основа за сигурността в една връзка, и за несигурността, от която зависи сексуалното привличане и интереса, страстта. Балансът зависи много от твоя характер и от характера на партньора ти. Има хора, за които е по-важна сигурността, и други, за които е по-важна страстта. Оттам нататък в една връзка всичко е въпрос на правилно дозиране на емоциите и непрекъснато внимание към реакциите на партньора.

 3. Махакала

  Истинската любов е безценна, следователно е безплатна.

  1. Мая

   Махакала,
   Истинската любов е силна емоция, която изисква много енергия. Истинската любов е удовлетворяване на нуждите на друго същество – тоест, реален труд за нещо, което не е лично за нас. И това изисква време, енергия, усилия. Нищо безплатно няма на този свят. И всяка любов има нужда от любов, за да съществува баланс между отдаваното и получаването. В противен случай обичащите хора се изразходват и истинската любов напуска човека разочарован, изтощен и без много надежда в бъдещето.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.