за любовта

22. Интуицията в любовта: Какво иска партньорът ви?

0

Сега, знаейки какво сте способни да предложите на своя партньор, трябва ясно да си представите какво той иска да получи от вас и вашите отношения. Най-важното е разбирането и удовлетворението на потребностите и на двете страни.

Как да разберете какво иска да получи от отношенията ви нашия любим? Най-лесно би било да го попитате, но е възможно и той, както и вие, да не е съвсем наясно със своите потребности – съзнателни и подсъзнателни, рационални и ирационални. Разбира се, желателно е да го помолите директно да ви разкаже за това.

Разбира се, ако в момента нямате любовни отношения, да разберете потребностите на другия е доста трудно. В такъв случай е необходимо да решите за себе си какво би искал идеалния ви партньор, а интуицията ви ще ви предложи безценна информация. Можете да използвате метода на втория Аз – представете си себе си на мястото на другия човек и с помощта на сетивата си се опитайте да се настроите на неговите мисли, спомени, преживявания.

Би било прекрасно, ако това, което искате да предложите на партньора си, напълно съответства на неговите потребности, а това, което той желае да предложи, да задоволява вашите потребности. Разминаването е неизбежно. В момента, в който осъзнаете потребностите си, разногласията стават очевидни. Ако вие и любимият ви човек пожелаете да работите върху тях, отношенията ви могат да се подобрят. Ако не, ще се окажете пред избор.

Ако имате любим човек в живота си

Ако имате постоянен партньор, проблемът става още по-сложен. Разбирайки своите желания, ще трябва да се примирите с определени недостатъци на партньора. Когато хората започват психотерапия, започва процес на вътрешна промяна (често те започват да вярват повече в своите сили) и при много хора възникват проблеми с близките. Очевидно е, че отношенията с партньора трябва да се променят, за да съответстват на новото себеусещане на човека.

Ако имате любим човек и успеете да постигнете целта си в любовта, без да го променяте и манипулирате, това ще е един от най-големите подвизи в живота ви. Особено ако в отношенията ви има проблем. Ако манипулирате някой, всъщност манипулирате себе си. Така свеждате до минимум вероятността за подобрение на отношенията ви, тъй като вниманието ви, фантазията ви и енергията ви ще са насочени към промяна на партньора, когато в действителност трябва да работите върху себе си.

Знанието за това, което искате в любовта, може да стане причина за преразглеждане на съществуващите отношения. Можете да разрушите връзката си, ако те не са в съответствие с очакванията ви, поради чувството на разочарование и агресия. Не забравяйте, че поддържате тези отношения, защото те ви дават нещо. Би било по-добре да признаете съществуващите недостатъци в отношенията си и да приемете решение конструктивно и съвместно да работите над проблемите си, вместо да ги отричате или игнорирате.

За да направите това, трябва да се съсредоточите върху своята цел в любовта и да оцените положителните неща, които ви дава връзката ви. Ще се случи едно от двете – или ще забележите промяна в отношенията си и те ще започнат да ви удовлетворяват напълно (по този път неизбежно ви очакват подводни камъни), или ще разберете, че животът ви предлага да откриете за себе си друг тип отношения – този, за който действително мечтаете.

Често партньорите искат едно и също, но изразяват желанията си по различен начин. Възможно е човекът, който обичате, да смята, че любовта е проява на грижа и да се чувства любим и удовлетворен, когато се отнасяте към него като към глава на семейството. Вие може да смятате, че любовта е разпределение на отговорностите и да се чувствате обичани, когато приносът ви получава признание. Ако не общувате правилно, това може да стане причина за разрив в отношенията.

От друга страна, съществуват непреходни ценности, които да са важни и за двама ви. Например, стремежът ви да си помагате един на друг, така че двойката ви да функционира като единно цяло. Ако той иска да бъзе признат за глава на семейството, това не означава, че подценява вашата роля в семейството. Поговорете и си изяснете един на друг каква е представата ви за съвместния ви живот и със сигурност ще намерите допирни точки и ще постигнете съгласие.

Няма смисъл да се притеснявате. Ако вашият партньор не съответства на идеала ви, това не означава да прекъснете отношенията си с него. Важно е да разберете в какво точно сегашните ви отношения се различават от отношенията, за които мечтаете и от които се нуждаете. Ако определите проблема в отношенията си, можете да решите доколко значими сте един за друг и дали иска и може вашия партньор да направи промяна, ако вие не желаете да направите компромис.

Сега, когато разбрахте малко за целта си в любовта, е важно да не попаднете в плен на измисления от вас образ на идеалните отношения.

Помнете:

• Всеки ден от живота си посвещавам на удоволствието и любовта
• Зная как да получа интуитивна информация за себе си и за другите хора и мога да отправям телепатични съобщения, които съответстват на моята цел в любовта
• Зная какво искам в любовната си връзка и зная какво мога да предложа

12345678910111213141516 | 18192021 | 22 | 232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.