за любовта

9. Системата на Норбеков: Защо е толкова важно състоянието на вашата кожа

0

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

Ако сте започнали утринните водни процедури, особено при обтриване с гореща влажна кърпа, след няколко дни сте забелязали интересно явление. Оказва се, че тялото има доста неприятен мирис. Това ще продължи около 2-3 седмици, през които отровите, шлаките, натрупани в подкожния слой ще се освобождават и вие ще миришете неприятно.

Кожата съдържа множество пори, които извеждат произвеждащите се в тялото отровни вещества. Какво ще се случи, ако запушим тези пори? Съществува история, реален факт или легенда, в която един цар, за да направи сина си известен в целия свят, заповядал да покрият тялото му със злато. След известно време принцът умрял. Причина за това е натрупването на отрови до степен, която е причинила смъртта на организма.

Токсичните вещества се отстраняват чрез потта, а така също и чрез мастните жлези, които овлажняват кожата. Душът, сауната са чудесни средства, но ежедневно трябва да помагаме на тялото си чрез излющване на повърхностните клетки, които запушват порите на кожата. Обърнете внимание, че след седмица-две от началото на процедурите миризмата ще престане да ви безпокои, кожата ще започне да диша свободно.

Имам молба към вас. На колко сте години? Ако възрастта ви е над 40 години, създайте си навика всеки след обтриването да мажете кожата си с някакво масло, проверено от вас, например детски крем, с който да покривате цялото си тяло. Защо? Защото с всяка година тялото започва да губи жизнената си енергия, своята сила. Моят наставник, който живя 112 години, имаше този навик и казваше: „Благодарение на това аз живях толкова дълго”. Той ежедневно мажеше тялото си с масло и казваше: „В старческа възраст не само волята намалява, не само стомахът отслабва, но всичко, включително и кожата отслабва. През нейните пори излиза жизнената енергия. Ако си създадеш навика да защитаваш своето тяло, да го покриваш с масло, ще живееш няколко десетки години по-дълго от другите.” Жизнената енергия – как работи, какъв е механизмът й – ние все още не знаем, но е факт, че повечето дълголетници, по различни причини, са имали този навик.

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.