за любовта

Влюбени в него/нея… или влюбени в любовта?

2

Много хора, ако са честни, трябва да признаят, че са влюбени в любовта. Те търсят романтиката, красивите преживявания, безумното увлечение и зашеметяващо щастие да бъдеш влюбен.

Когато хората пристъпват към любовта от желание да бъдат влюбени, в главите им протичат истински химични реакции. Те са емоционално готови и търсят любовта. Всъщност, това, което действително търсят тези хора, е някой, с който да свържат емоциите си.

Любов, но не съвсем към другия човек. Когато срещнат човек, настроен на същата вълна – влюбен в любовта, тези хора установяват химична връзка.

Как да разберете дали наистина обичате партньора си?

Интересуват ви детайли от живота на партньора ви
Задавате въпроси на партньора си, за да разберете мнението му, интересувате се от душата и сърцето му. Вие не живеете във фантазиите, не говорите само за романтика, но се интересувате и от това какво прави той, как се чувства, за какво мисли, какво се случва в семейството му, в работата му и т.н.

Поставяте нуждите и желанията на партньора си над своите
Безусловната любов стои в основата на влюбването. Страстта не е любов. Ако мислите само как да правите секс с другия човек, а не смятате да го превърнете в част от живота си и да навлезете в неговия свят, тогава сте влюбени в любовта, а не в човека.

Давате си сметка как ви кара да се чувствате партньора ви и как вие го карате да се чувства
Вие сте чувствителни един към друг. Между вас съществува доверие. Съществува разбиране. Съществува реална връзка, която не е застрашена нито от миналото, нито от настоящето, нито от бъдещето. Връзката е сигурна, а не протича под формата на непрекъснати пикове и спадове в зависимост от това дали той/тя се обажда или не.

Вие истински го харесвате, не само го обичате и желаете
Много често хората, които са влюбени в любовта, дори не харесват тези, с които са свързали чувствата си. Ако голяма част от времето ви отива в това да променяте другия, вие не го обичате истински. Вие обичате само себе си и се опитвате да вкарате другия в представата си за съвършенство. Приемането е голяма част от истинската любов.

Вие не се смятате за по-добри или по-лоши от човека, който обичате
Непрекъснато се опитвате да бъдете на едно ниво с любимия човек и да постигнете единство, но много често това се случва спонтанно поради начина, по който сте свързани. В тази връзка няма симулации.

Вие не се преструвате, че харесвате това, което партньорът ви харесва
Хората, влюбени в любовта, често губят своята идентичност и се опитват да бъдат като другия човек. Когато се обичате, всеки уважава интересите и хобитата на партньора си без да се принуждава да бъде като него.

Истинската любов присъства винаги, винаги е реална, винаги е грижовна, тя е безусловна и никога не изоставя любимия човек. Ако сте влюбени в любовта може да бъдете сигурни, че сте изоставили човека, който твърдите, че обичате. Това е природата на увлечението и на влюбването в любовта.

Превод: Мая Живкова
Източник

Можете да харесате още
2 коментари
  1. vilarduen_1

    Ако човек е влюбен в идеята за любов и романтика, значи ли това, че трябва да се раздели с човека до себе си?

  2. Мая Живкова

    Не, разбира се. Но значи, че трябва да се опита да погледне малко по-реалистично на човека до себе си и да му обърне повече внимание. Да го възприеме като отделен човек със собствени мисли, чувства, нужди, а не като средство за удовлетворяване на собствената страст. Да създаде истинска двустранна връзка, а не да го използва за удовлетвояране на собствените нужди.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.