за любовта

29. Системата на Норбеков: Упражнение „Марка” за възстановяване на зрението

0

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

Първото упражнение условно ще наречем „Марка” – упражнение с малка картинка, марка. Залепете тази картинка на стъклото на прозореца и я гледайте от разстояние 20-30 см 1-2 секунди, без напрежение, спокойно. А след това погледнете хоризонта зад стъклото, за 1-2 секунди. После пак гледаме на близко, без напрежение, и на пак на близко разстояние.

Какъв е смисълът на това? Както спортистът в залата, за да увеличи мускулите си, вдига тежести, ние с вас, гледайки на близко и на далечно разстояние, тренираме мускулите на очната ябълка. Това упражнение е най-големият шанс за подобрение на зрението. 2-3-4-5 минути са достатъчни, един път на ден – това води до много високо подобрение на акомодацията на очите.

В никакъв случай не стигайте до напрежение, не напрягайте мускулите на очните ябълки, не се престаравайте „О, аз искам да видя!”, не присвивайте очи. Спокойно гледаме картинката, спокойно гледаме в далечината – около 10 пъти е достатъчно.

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.