за любовта

30. Системата на Норбеков: Упражнение „Соларизация“ за възстановяване на зрението

2

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

След упражнението с марката, ако денят е слънчев, ви препоръчвам упражнението „Соларизация”. Какво представлява то? Ако нямате тренинг не ви препоръчвам да гледате слънцето директно, с отворени очи, особено в зенита. Най-голяма полза за очите има утринното и залязващото слънце, слънчевата светлина има изключително благоприятен ефект върху очното дъно и всички структури на очите ни. Градският начин на живот, дългият престой пред компютъра и над книгите – дейности, които напрягат очите, много често водят до влошаване на зрението. Животните в природата не носят очила. До пълното възстановяване на зрението да се връщаме към природата за няколко минути и да провеждаме тренировката – това е втората тренировка.

Упражнението „Соларизация”, работата със слънцето продължава максимум 3-4 минути – много ви молим да не се увличате. По-добре малко, отколкото прекалено. 1 път дневно е повече от достатъчно – и така 3-4 пъти в седмицата до възстановяване на зрението. А ако сте градски жител, с напредване на възрастта си създайте навика да работите със слънцето – тоест, да приемате жизнерадост, да приемате енергия, да приемате слънчевата светлина в себе си като растение.

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още
2 коментари
 1. Петко Дюлгеров

  Здравейте. Аз имам кератоконус на двете очи от доста време, който са съжаление., се развива бързо. Роговицата на дясното ми око е изтъняла много и според лекарите се нуждая от операция по нейната смяна – кератоплактика. Бихте ли ме информирали дали системата на Норбеков има успехи при моето заболяване? Как да възтановявам зрението си, след като не виждам без лещи?

  1. Мая Живкова

   Петко,
   Водещите курсовете на Норбеков казват, че системата работи при всички случаи – защото тя въздейства не механично на отделните органи, а на подсъзнанието, което имат всички ресурси да създаде и да излекува болест. Най-важното в системата е да създадете модел на това, което искате да постигнете – да си представите, че виждате ясно и да го правите всеки ден в продължение на 1-2 месеца, и да поддържате добро настроение, да се радвате на живота. При състоянието на радост от живота болестите започват да си отиват сами. Ако имате въпроси, можете да се обърнете директно към хората, които водят оздравителните курсове по системата на Норбеков в България – а най-добре е да посетите такъв курс и да започнете да работите под тяхно ръководство.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.