за любовта

Сексапилът – какво ни прави секси?

0

Определението за сексапил е способността ни да привличаме сексуален интерес.

Ако потърсите в Гугъл за думите sex appeal, ще ви излязат десетки резултати как да повишите сексапила си – и повечето от тях се отнасят до външни неща. Ще разберете как трябва да се обличате, как да подчертавате най-добрите качества на тялото си, как да изпитвате самоувереност и да се харесвате, как да използвате погледа си, каква походка да изберете, как да имате чувство за хумор…

Когато преглеждах тези статии, се чувствах странно. Чувството за хумор присъстваше във всички без изключение. Всеки от нас има чувство за хумор – и то се проявява, когато човекът се чувства комфортно в компанията си и си позволява свободно да изразява мислите, чувствата и мнението си. Можем ли да инсценираме чувство за хумор и да го „прилагаме” към различни хора, дори към такива, които не са настроени на такава вълна в даден момент? Това дали ще се възприеме като секси или неуместно? Ами погледът? Известно е, че вниманието ни може да бъде насочено към едно нещо в даден момент. Ако се концентрираме върху това какъв поглед и как да изпълним, ние се концентрираме върху себе си и лишаваме от внимание събеседника си. Как ли биха изглеждали в неговите очи нашите „тренировки” – само си представете, че срещу вас седи човек, който от време на време спира да ви обръща внимание и да ви слуша, за да практикува странни „секси” погледи!

Както и чувството за хумор, сексапилът ни е присъщ – всеки от нас излъчва сексапил, когато се чувства комфортно. Макар че в днешния „рекламен” свят свързваме сексапила с външни неща, като определен тип телосложение, силиконови импланти и провокиращи дрехи, зад сексуалното излъчване стои енергия – нашата енергия.

Всеки човек разполага с различно количество енергия и привлича партньори с подобно или по-ниско ниво на енергия. Енергията създава живота ни, енергията го поддържа и тя е разменната монета в този свят – с колкото повече енергия разполагаме, толкова по-добре се чувстваме и толкова повече възможности имаме да постигнем мечтите си. Енергия обменяме при общуване, при всяка дума, при всяка мисъл, подплатена с чувство. Най-голямо количество енергия отдаваме, когато обичаме – затова толкова обичаме да бъдем обичани. Най-голямо количество енергия обменяме при секс – и всички знаем, че няма нищо по-хубаво на този свят от секс с любим човек.

Това е причината да избираме партньори с високо енергийно ниво или сексапил. Затова се влюбваме в хора, които са на нашето или по-високо енергийно ниво и не ни интересуват много хора, които ни обичат, готови са на всичко за нас, но с които „нямаме тръпка”. Преди време за мен беше изумителен фактът, че гоним хора, които не ни обичат, и бягаме от тези, които ни обичат. От гледна точка на енергията това изглежда обаче доста логично – стремим се към хората с повече енергия, от които можем да получим енергия и да минем на следващо енергийно ниво, а към нас се стремят хора от по-ниски енергийни нива. Ние сме и огънят, който привлича пеперуди, и пеперуда, привлечена от чужд огън.

Енергийното ниво на човека е най-определящо за неговата привлекателност, неговия „чар”. Най-секси сме тогава, когато разполагаме с най-много енергия – когато сме влюбени, когато обичаме и сме обичани. Най-привлекателни сме, когато сме щастливи. Нашето настроение определено има значение за сексапила ни.

Сексапилът има общо с физическата красота дотолкова, доколкото красивите хора се чувстват харесвани, добре приети и комфортно със себе си. Има хора, които обаче не са брилянтни красавци, а ние се влюбваме до уши в тях и умираме за компанията им. Има хора, които ни привличат и сами се чудим какво намираме в тях, защото те са далеч дори от собствените ни представи за красота. Но имат онова неуловимо нещо, je ne sais quoi. Самата аз съм била влюбена в такъв мъж и бях доста изненадана от себе си.

Един от най-фрапиращите примери в това отношение е Стивън Хокинг. Парализиран, на инвалидна количка, той се развежда с жена си и се жени за втори път, за своята медицинска сестра. Какво може да накара две красиви жени (това вече не е случайност) са се омъжат за мъж с такъв физически недъг? Явно нещо невидимо за очите.

Същото се отнася и за предизвикателното облекло. То стои секси само на хора, които се чувстват комфортно в него. Ако приемаме и харесваме тялото си и го разкрием с дрехите си – ще се чувстваме секси, така ще ни възприемат и другите. Виждали ли сте жени с къси поли, които непрекъснато ги придърпват надолу, или жени с прилепнали блузки без сутиени, които се чудят как да поставят ръцете си, за да ги скрият от погледите на мъжете? Много мъже са ми споделяли, че не намират това за секси: „Като не иска да я гледат мъжете, да не се показва!”

Сексапилът ни зависи и от това доколко приемаме своята сексуалност. Преди няколко дни си направих експеримент – влязох в един порнографски сайт и изгледах много клипове с идеята да открия какво намирам за секси. Просто ги преглеждах набързо и отделях настрана тези, които наистина намирах за привлекателни. Интересно, точно те бяха и клиповете с най-много коментари и коментарите не бяха вулгарни и обидни, а бяха от типа: „Ей такава жена искам да имам до себе си”. Какво беше различното в тези клипове? Че жените в тях (тъй като камерата е насочена предимно към жената) правеха секс с неподправено удоволствие. Те не се притесняваха от това, че харесват секса, не се правеха, че го харесват, не инсценираха удоволствие – те правеха свободно това, което правеха, без притеснение. Коментарите на мъжете показваха, че те харесват именно тези жени. Тези клипове обаче бяха много малко – 2-3 от стотина. Въпреки че останалите жени и мъже правеха секс пред камера, разкриваха телата си, те го правеха механично, без чувство.

Можем ли да излъчваме сексапил, ако не приемаме своята сексуалност? Можем ли да сме секси, ако смятаме секса за нещо мръсно, неморално, ако не уважаваме половите си органи – които са част от нашето тяло, ако се притесняваме от това, че имаме нужда от секс, ако правим секс с чувството, че правим нещо нередно? Как може да изглеждаме секси в очите на другите хора, ако не обичаме секса и не го правим с удоволствие (с подходящи партньори, разбира се)?

Сексуалната функция е основна фиизиологична функция на нашите тела. Да отричаме сексуалността си и да потискаме сексуалните си инстинкти е също толкова нездравословно, колкото и да пилеем енергията си в безразборни връзки. Но няма как да се чувстваме в хармония със себе си, докато не приемем сексуалността си.

Друго важно нещо, което е свързано с приемането и удоволствието от секса, е отдаването на внимание на партньора. Ние интуитивно приемаме за привлекателни хората, които ни отдават цялото си внимание, чийто интерес усещаме с цялото си същество. С вниманието си ние даваме енергия на партньора си – затова ние ценим вниманието, което хората ни оказват.

Какво е нивото на вашия сексапил?

Хората реагират на сексуалното ни излъчване спонтанно и първично. Сексапилът ни зависи от нивото ни на енергия, има пикове и спадове.

Когато излъчваме силен сексапил, ние сме огънят, който привлича пеперуди от срещуположния пол. Това се проявява по много начини. Към нас започват да проявяват интерес много и всякакви хора от срещуположния пол, дори такива, с които никога не сме имали сексуални отношения – всички наоколо „полудяват”. Бившите ни любими, дори тези, които сами са ни оставили, се сещат за нас, флиртуват и търсят сексуални отношения и отново се влюбват в нас. Започваме да привличаме всякакви „странни” хора и да получаваме „неприлични предложения” – открити сексуални предложения. Когато излъчваме сексапил, сексът започва да се проявява по различни начини – директни и завоалирани, в живота ни.

И обратно, ако сме изключили секса от живота си, не е чудно, че около мъждукащия ни огън пеперудки не се завъртат.

Сексът осигурява продължаването на живота и природата е вложила много в него. Общуването със срещуположния пол, любовта и сексът ни даряват с най-голямото удоволствие и удовлетворение от живота – защото е важно продължаването на живота. Когато приемем тази страна от живота си, той ни възнаграждава с онова, което винаги сме търсили – взаимната любов. Много мъже и жени не се чувстват комфортно със сексуалността си и това е причина за проблеми в отношенията. Това е и чудесна първа крачка за промяна в живота ни.

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.