за любовта

18. Интуицията в любовта: Съставяне на план

0

Ако не знаете какво търсите, как ще разберете, че сте го намерили?

Хората обикновено знаят какво не искат в романтичните отношения. И само малка част от хората знаят точно какво искат. Познавам жени, които прекараха в самота много години от живота си, но се влюбиха точно в мъжете, от които се нуждаеха. При все това радостта им скоро бе помрачена от необходимостта да отделят място за вещите на партньора в своя гардероб.

В следващите упражнения ще разберете как да разберете какво наистина искате. Целта ви трябва да бъде конкретна, а не неопределена, както е при повечето хора: „Искам висок, красив, умен и успешен мъж с чувство за хумор”, „Искам да се оженя, да не работя и да живея в града”, „Искам красива жена, с която всеки ден да бъде потресаващ”.

Вие си представяте идеалния партньор и мечтаете за връзка с него. В следващите дни образът на идеалния ви партньор може да претърпи значителни изменения, но трябва да имате изходна точка.

Ако вече имате партньор, в процеса на формулиране на изискванията си можете да забележите някои неща, които липсват във вашите отношения. Това не значи, че в отношенията ви има проблем, просто обърнете внимание на това. По-късно ще ви обясня как да го направите.

Трябва да имате предвид, че осъзнавайки и реално представяйки си своите изисквания, можете да изпитате страх или усещане за непостижимост на своя идеал. Това е естествено и ще ви покажа как да се справите с този проблем.

Целта на живота ви – вашият фундамент

Оскар Уайлд е казал, че съществуват две големи трагедии в човешкия живот – първата – никога да не получиш това, което желаеш, а втората – да го получиш.

По време на семинарите винаги се удивлявам колко мъже и жени търсят партньори, а не са способни да формулират какъв човек точно търсят. Описвайки го, те използват само клишета – привлекателен, с чувство за хумор, атлетичен, даващ сигурност.

Много хора рядко се замислят за това, че несъзнателните им импулси обикновено не съответстват на съзнателните им цели. Иронията е в това, че хората никога не са доволни от това, което са търсили, тъй като несъзнателният им Аз има една цел, а съзнателния – друга. Всеки път, когато възниква конфликт между тях, несъзнателният Аз обикновено изпада във възторг от пикантността на ситуацията.

Тъй като успехът ви зависи от определената от вас цел, да се опитаме да разберем какво търсите в действителност в любимия човек и какви трябва да бъдат отношенията ви с него.

12345678910111213141516 |  17 | 18 | 19202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.