за любовта

38. Интуицията в любовта: Осъзнаване на подсъзнателните ни проблеми

0

Приближавате се към първия опасен кръстопът на пътя си

Вие направихте много неща, за да се подготвите за любовта. Скоро ще стигнете, ако вече не сте стигнали, до много важно място в пътя си към любовта. Трябва да си позволите да бъдете привлекателни за хората, които наистина са ви приятни. Но получаването на романтично внимание не винаги се оказва сполучливо. Не се учудвайте, ако появата на любовта предизвика усещания, далечни от наслаждение. Понякога тези чувства могат да станат причина за силно безпокойство.

Моя близка приятелка цял живот имаше проблеми с наднормено тегло. В продължение на дълги години тя нямаше интимни отношения и отчаяно мечтаеше за някой. Накрая тя се справи с излишните килограми и внезапно забеляза, че мъжете започват да я смятат за необикновено привлекателна. Поради повишеното внимание на мъжете тя започна да се чувства дискомфортно и отново повиши теглото си. За разлика от много от нас, тя сама разбрала, че не е емоционално готова да бъде обичана, а наднорменото тегло й служело само за защита.

Внимавайте какво си пожелавате…

… защото, както казва старата поговорка, може да се сбъдне! На даден етап ние го осъзнаваме и понякога страхът ни принуждава да се възпротивим на това, което желаем повече от всичко!

Възможно е, следвайки целта си в любовта (формулирана за един ден или седмица), създавайки нов образ на своя живот, да започнете да се замисляте върху определени проблеми, които по-рано са се намирали на подсъзнателно ниво. Тези проблеми задължително ще се появят. Моделът на живота ни е построен върху това как виждаме себе си и околния свят. Много от тези убеждения, по-голямата част, са на подсъзнателно ниво.

Например, жената може да не осъзната, че няма щедър, любящ мъж, защото в дъното на душата си се страхува да не бъде изоставена. Тя може да отблъсква красивите мъже, страхувайки се, че привлекателната им външност ще привлича и други жени, в резултат на което тя ще загуби мъжа си.

Осъзнавайки подсъзнателните си проблеми, вие формулирате своята цел в любовта

В разрешаването на подсъзнателните проблеми има много трудна част – те са подсъзнателни! Как да анализираме логически мисли и чувства, за които дори не се замисляме, особено когато те са свързани със ситуации, в които ние никога не сме се оказвали (например нашите идеални любовни отношения)?

Как ще реагирате и как ще се почувствате, когато се приближите или достигнете целта си в любовта? Какви проблеми ви очакват и как ще ги разрешите, ако все още нямате идеалните си любовни отношения? Разбира се, главната трудност в отговорите на всички тези въпроси е в това, че ние започваме да се замисляме над тези проблеми в най-лошия момент, който можем да си представим – на прага на това, за което страстно сме мечтали.

За щастие, използвайки интуицията си, вие можете да „опитате” своите идеални отношения преди да се появят реално. Представете си, че вече сте постигнали целта си в любовта. Затова много пъти подчертах колко е важно да описвате целта си в любовта в сегашно време.

Следващото упражнение се състои от две части и ще ви помогне да разберете с какви проблеми ще трябва да работите и, използвайки интуицията си, да „репетирате” достигането на целта си в любовта.

Упражнение 19
Част първа: Репетиция на идеалните отношения

Вслушайте се в своите усещания. Запишете още веднъж за какво мечтаете в своя любовен живот (задължително в сегашно време – така, сякаш вече се е случило. Правете го всеки ден.)

След това затворете очи и направете дълбоко вдишване. Отворете очите си и веднага запишете на какво обърнахте внимание в първия момент, запишете усещанията си от всичките си сетива. Продължете детайлно да изучавате усещанията си. Отговорихте на въпрос, който ще откриете по-късно.

Част 2: Въображаема репетиция

Сега си представете, че целта ви в любовта е вече реализирана. Представете си това с всичките си сетива. Постарайте се да видите новия си живот и света около вас. Как се справяте с радостите и проблемите, които се появяват в новата ситуация?

Връщайте се към това упражнение всеки ден. Ако вървите по пътя си към любовта, на него могат да се появяват нови и неочаквани трудности. Любовта по същността си е прекрасна, но всъщност изисква от нас да споделим сърцето и живота си с друг човек. Това изисква сили и човек става уязвим. Осъзнавайки тази особеност на любовта, можете да усилвате и любовта, и връзките, които ви обвързват в отношенията ви.

12345678910111213141516 | 18192021222324 | 25 | 262728293031323334353637 | 38 | 3940414243 | 44 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.