за любовта

29. Интуицията в любовта: Раздяла с миналите отношения

0

Много често пропиляваме емоционалните си ресурси в очевидно загубени ситуации. Сега ще се простим с миналото си и ще го пуснем. В резултат на това в нас ще се появи място за нови романтични отношения. Ще се разделим със старото, за да приемем новото.

Раздяла с миналите отношения

Миналите ни отношения могат да ни влияят в продължение на години. За да се освободим от тяхната власт, трябва да се научим да се разделяме не само с чувствата си по отношение на партньора, но и със своето отношение към самите себе си, което е резултат от общуването с бившите ни партньори.

Спомнете си последния път, когато бяхте влюбени. Не се ли чувствахте различно? Какви бяхте? А какви станахте след раздялата с партньора си?

Когато отношенията ни приключват, ни липсва не толкова бившия ни партньор, колкото самите ние – такива, каквито сме били по време на тези отношения. Липсват ни усещанията, които сме изпитвали тогава, и начина, по който те са оказвали влияние на нашата самооценка. Например, ако в една връзка сте се чувствали красиви или сексуални, тези чувства и усещания остават с вас и след раздялата с любимия човек. Нашите черти, пробудени във връзката, остават в нас и след края на връзката.

До момента на връзката си сте имали свой път. Отношенията – всички отношения, променят пътя ви, ако на него има друг човек, който върви с вас. Отношенията винаги ни променят.

Когато връзката приключи, се сблъскваме със забравени проблеми и чувства. Често това са проблеми, които сме имали и преди връзката, но които са били изтласкани на страна по време на връзката. Ако можете да си спомните ситуацията, в която сте били, когато сте започнали връзката си, можете да намерите чувствата и ситуациите, към които трябва да се обърнете, за да откриете отново своя път. Не е възможно едновременно да живеете и да стоите на едно място.

Навярно се питате: „Никога ли няма да срещна мъж, който да бъде последният и най-добрият ми приятел?”. Свикнали сме да мислим за отношенията си с категории като „добро” и „лошо”. Вие никога повече няма да бъдете този човек, който сте били, когато сте се разделили със своя любим. Ако се научите да приемате и цените промените, значи се стремите към по-добър живот.

Действайте съзнателно

Мислейки над проблема как да се освободите от миналото, ще забележите, че за това има едва уловими, често подсъзнателни методи, за които дори не подозираме. Хората най-често се разделят именно така. Понякога всичко започва със започване на нова работа, която изисква повече време и сили, появяват се нови приятели или нова дейност, в която не участват и двамата партньори.

Това не е осъзната раздяла, но един от партньорите се отдалечава. Когато внезапно той се влюби в някой от членовете на новия клуб, става ясно, че старите отношения са свършили. Но тъй като раздялата не е съзнателно действие, то и новите отношения скоро ще започнат да се развиват по същия сценарий – и вероятно ще завършат по същия начин.

За да не настъпи краят на старото, не трябва да допускаме проявление на новото

Върнете се, за да завършите незавършената раздяла. Вероятно сте преживели много раздели и загуби до момента, на които все още не сте поставили точка. Възможно е да имате „незавършени работи”, свързани с минали събития. Тъй като тези раздели нямат формално потвърждение, те могат да заемат твърде много емоционално пространство, потискайки същите удоволствия и не допускайки появата на нови познати и преживявания във вашия живот.

Кои загуби трябва да забравите? Може да забележите, че страдате по отношения, които са свършили преди десет години. Може би сега, когато имате кариерата, за която сте мечтали, и сте получили професионален успех, трябва да си спомните какви сте били по-рано. Може би преживявате някаква несправедливост или пренебрежение от някого към вас или от вас към някой друг.

Да се освободите от миналото и да продължите напред означава да се разделите с чувството на вина и да приемете отговорността за своето бъдеще. Преживяването също може да бъде наслаждение.

123456789101112131415161819202122232425 | 262728 | 29 | 303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.