за любовта

28. Интуицията в любовта: Създайте пространство за любовта

0

Една от причините, поради които нямаме любовта, за която мечтаем, е че просто не сме отделили пространство в живота си за нея. За да разчистим емоционално пространство за любовта, която желаем, трябва да се разделим с миналото, което ни тегли назад.

Първо, трябва да се научите да преживявате нещата. Живеем в общество, което не ни позволява напълно за преживеем нашите загуби. Докато отделяме пространство на тези загуби и губим сили за тях, не ни остават сили за емоции, губим енергията, необходима за появата на любовта, която желаем.

Това може да звучи банално, но ако в живота си нямате любовта, за която мечтаете, трябва да се промените, за да я получите. Нямам предвид фундаментални изменения, но промяна на някои черти от характера и поведението си.

Тези изменения се отнасят до вътрешните ви модели (възприятието ви за живота и неговия смисъл) и външното ви поведение (реакцията ви към другите хора и света). Тези модели присъстват както на съзнателно, така и на несъзнателно ниво. Вътрешните модели се отнасят до вашите навици, страхове, очаквания, а така също и до скитите емоционални и психологически проблеми, и ви подсказват какво трябва да промените. Външните модели се отнасят до промените, които касаят по-скоро другите хора и света като цяло, отколкото вътрешния ни свят. Те привидно нямат отношение с любовния ни живот.

Поставяйки пред себе си цел в любовта, трябва да разберете какво искате от живота като цяло, а не само от романтичните отношения

За това са необходими активни, съзнателни стъпки. Използвайте всички възможности за комуникация. Не трябва да бъдете стеснителни, срамежливи – трябва да се решите! Хората ще могат да ви помогнат само ако знаят каква е целта ви в любовта. Можете да им кажете: „Аз наистина искам да се влюбя и зная, че съм готов/а за това. Имаш ли някакви идеи? Можеш ли да ми помогнеш?” Когато се стремите да създадете живота, за който мечтаете, енергията ви буквално се разпространява по целия свят.

Все още ли сте в плен на миналото?

Често си спомням за остроумния начин, по който индийците ловят маймуни. Поставят лакомство в бутилка и прикрепват бутилката към нещо неподвижно, например малко дърво. Рано или късно нищо неподозиращата маймуна забелязва лакомството в бутилката и пъха лапата си в нея, за да го достигне. Но в момента, в който стисне пръстите си около лакомството, тя вече не може да извади ръката си от бутилката. Ловецът хваща маймуната, защото тя не може да се раздели с лакомството.

Този метод е приложим не само към маймуни, но и към хора. Привързваме се към вещи, спомени, стари отношения (дори такива, които са ни причинили болка), които не само ни държат в плен, но и пречат на появата н нови и ценни неща в живота ни. Деловите хора, съставяйки план за потенциален проект, винаги го оценяват спрямо възможната загуба на вложените средства.

12345678910111213141516 | 1819202122232425 | 2627 | 28 | 29303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.