за любовта

Рецепта за любов

4

Какво е любовта? Този въпрос се появи в главата ми преди 5 години и започнах да търся отговора. Исках да разбера какво е онова, което ни кара да обичаме един човек, а ни оставя безразлични към друг.

Не мога да кажа, че имам отговора днес. Не зная точно какво е любовта и това вече не ми се струва важно.

Защото разбрах нещо наистина важно за любовта – любовта е в малките неща, които правим във всеки момент.

Любов е да присъстваме напълно във всеки момент, който прекарваме с любимите си хора, да усещаме техните желания и настроения и във всеки момент да правим за тях поне нещо, което да докосне сърцето им.

Любов днес може да е мълчането, а утре оживеният разговор. Любовта днес може да е тъжна, ако споделим тъгата на любимия човек, и радостна, ако утре споделим радостта му.

Затова ни е толкова трудно да уловим любовта и да я задържим – няма рецепти за любов. Защото тя е различна във всеки момент. И иска от нас цялото ни внимание и цялото ни желание да обичаме и да се грижим за любимите си хора.

Любовта е отвъд физическата красота, сексуалното привличане, социалния статус.

Любовта е в усещането да се чувстваме разбрани без думи. Любовта е в усещането да разбираме без думи. И ние всички го умеем – само не можем да повярваме, че е толкова просто.

Любовта не е в романтиката – тя е в практичните, истинските, земните неща. Любовта не е в красивите думи, тя е в малките жестове, които ни карат да се чувстваме най-важните хора на света. Любовта не е в мислите, стиховете и песните. Любовта не е в това колко обичаме любимите си хора – любовта е в това колко обичани са се почувствали те.

Можете да харесате още
4 коментари
 1. Darina

  Благодаря ти Мая, за прекрасните статии в сайта. Много дълго се лутам, но започвам да разбирам някой неща за себе си и най-вече , че съм на прав път поне що се отнася до Любовта:), -тя придава смисъл на живота ми.
  Не знам как така, съм си останала просто едно дете- непораснало,неразбиращо, действайки твърде емоционално на всяко събитие в живота си????
  Благодарна съм,че има хора като теб !
  С цялото си сърце ти желая огромни успехи и всичкото щастие на света!
  Поздрави:
  Дарина Желева

 2. Мая

  Благодаря ти и аз 🙂

 3. alexleoni

  Ocharovan sam statiite ,popadat na tochnoto mqsto i v nai podhodqshtiqt moment ot moqt jivot. Blagodarq ti az MAQ za napisanoto ,i sudovolstvie bih se zapoznal i komunikiral s teb .izvinqvai za nestandartnoto mi jelanie no i tova edeistvie na podsaznanieto Oshte vednaj Blagodarq

 4. presly

  Не разбрах защо изтрихте коментара ми тук, но благодаря за насочването към книгата Емоционалната интелигентност – чета я в момента.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.