за любовта

Промиване на мозъци… с любов

0

Когато за първи път чух за 25 кадър, бях изумена. Според някои експерти тези подсъзнателни внушения са ефективни, според други не… въпросът е спорен.

Всяка идея, която възприеме подсъзнанието ни, се превръща в наша програма, определя мислите ни, чувствата ни, постъпките ни – превръща се в наша реалност.

Човекът по природа се стреми към удоволствията и красотата. Индустрията използва това. Индустрията използва всички наши основни нужди, за да постигне целите си – любовта, секса, храната, красотата.

Разполагаме с много ефективна защита срещу всичко, което смятаме за опасно – страхът и съмнението. Ако имаме дори минимално съмнение, ние сме защитени от дадена идея, не я допускаме до себе си. Никой не може да ни накара да възприемем идея, която не харесваме. Ако нещо ни притесни или уплаши, ние се мобилизираме, защитаваме се, бягаме.  С лошо не става.

Но една красива опаковка променя нещата.

Всичките ни проблеми са постъпили в живота ни по този начин – идеи, противоречащи на живота, но поднесени с любов.

Нашите сетива оценяват реалността и казват на мозъка ни кое е добро и кое е вредно за нас. Добрият вкус в природата означава добра храна. Доброто усещане в природата означава безопасност.

Днес ние лъжем сетивата си, за да се чувстваме добре поне за малко. Търсим формата, а не обръщаме внимание на съдържанието.

Ако искам да приемете моя идея или да купите мой продукт – мога да ви притисна, а вие ще избягате. А мога да задоволя фантазиите ви – и вие ще се влюбите. И няма значение колко вреден е моят продукт – Кока кола, сандвич на Макдоналдс или порнография. Важното е, че вие ще се почувствате специални и ща изхарчите с удоволствие парите, които сте изкарали с труд – въпреки вредата.

Ние обичаме приятните усещания и няма нужда от 25 кадър – красивите опаковки са много по-ефективни.

Промиване на мозъците с любов | Любов | Красота | Секс | Храна

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.