за любовта

Силната любов е възможна само със силен мъж

24

Любовта, която търсите, може да ви даде само силен мъж.

Любовта е чувство на пълно откриване и приемане на друг човек. Всяко негативно чувство помрачава любовта и я понижава. Когато вашият мъж изпитва преобладаващо позитивни чувства къмвас, той ви обича и му е приятно да бъде с вас. Ако преобладават негативните му чувства по отношение на вас и надвишават удоволствието, което му доставяте, той ще напусне живота ви.

Негативните му чувства може да не са свързани конкретно с вас или с вашето поведение. Те може да се дължат на неспособността му или нежеланието да се справи с вашите изисквания, с вашия стандарт на живот. Ако мъжът има ограничени възможности да удовлетвори нуждите ви, това ще го потисне, ще му създаде напрежение и той рано или късно ще изчезне.

Степен на любов

Силата на характера на един мъж определя прага му на търпимост към житейските предизвикателства 

Прагът на поносимост на един мъж е нисък, когато характерът му е слаб (не може да се справя с житейските проблеми по принцип) или когато не ви обича достатъчно (липсва му мотивация да се справи с проблеми, които иначе са по силите му). Прагът на търпимост на един мъж е висок, когато има силен характер, когато ви обича силно, или и двете.

Когато достигнете прага на поносимост на вашия мъж, за него любовта се превръща в страдание.

Праг на поносимост

За слабия мъж битовите проблеми могат да бъдат по-голямо предизвикателство, отколкото сериозна болест за силния мъж. Слабият мъж / мъжът, който не ви обича, няма да си направи труда да се занимава с проблеми заради вас.

Слабите мъже държат чувствата си под контрол и не си позволяват да се влюбят така, че да излязат от състоянието си на комфорт – те не желаят да изграждат характера си, а търсят лесните пътища.

Слабите мъже не могат и не искат да обичат.

Не толерирайте слабостта на мъжете – те ще спрат да ви уважават и ще ви оставят заради жена, която няма да им прощава. 

Мъжете знаят кога прекаляват и кога не постъпват добре. Ако един мъж постъпи по начин, който не му позволява да уважава себе си, а вие му простите – вие падате под неговия морален стандарт и вече не сте специалната жена. Ако реагирате правилно, от обикновена жена можете да се превърнете в специалната жена – и да се насладите на погледа му, пълен с възхищение, и на цялата му любов.

Разбира се, мъжете няма да ви кажат това, тъй като повечето от тях дори не го осъзнават. Те ще се опитат да се измъкнат възможно най-леко. Ако реагирате адекватно, рискувате да го загубите – но ако остане, ще ви уважава и ще ви обича повече. Ако си затворите очите, ще изгубите и уважението му, и любовта му.

В природата оцеляват най-силните и ако вие помогнете на вашия мъж да изгради по-силен характер, той ще ви обича и ще ви уважава за това, защото ще стане по-добър в собствените си очи. Ако понасяте слабостите му, вие не можете да бъдете коректив на характера му – и той ще загуби интерес и уважение към вас, дори да не осъзнава защо.

Причината е, че всеки човек иска да постигне онзи идеализиран образ мечта, който носи за себе си. Ако вие стимулирате вашия мъж да ви даде най-доброто от себе си, да стане по-силен, по-добър, да постигне повече в живота – той ще ви обича заради начина, по който се чувства – заради уважението, което изпитва към себе си.

Ако сте се чудили защо мъжете обичат жените, които се държат ужасно с тях – това е отговорът. Мъжете обичат жените, които ги стимулират да преодоляват слабостите си.

„КАК ДА ПОЛУЧА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БРАК.
Тайните за мъжете, които трябва да знаете“

Как да го накарам да ми предложи

Можете да харесате още
24 коментари
 1. Нени

  И как да помогна на моя мъж да изгради по-силен характер и да бъда коректив на характера му?
  Сърдечно благодаря! 🙂

  1. Мая Живкова

   Да предположим, че ви изгори електрическа крушка. Вместо да си я смените сама – както би направила всяка българска жена, помолете мило вашия мъж да го направи и му благодарете. Той ще ви помогне, ще получи благодарност и с удоволствие ще започне да прави и други неща за вас 🙂

  2. Тони

   Най -доброто за един мъж да стане силен е присъствието на жена- на подходящата жена.Използвайте всичко ,което знаете за присъствието и му помогнете да се справи с трудното детство ,което е имал,Всички спомени и страхове от детстовото трябва да се трансформират

  3. Тони

   Тук няма вълщебен отговор.
   Но за вас самата е важно да промените себе си ,Конкретно да положите усилия да намерите къде свършва вашата лична граница и къде почват другите.Има много книги за жената ,които са добър източник …. https://www.helikon.bg/author/%D0%9B%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B0%20%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80_59221/

   един хороскоп доста може да покаже от това как стоят нещата при вас.
   има и доста курсове .Човек не може да очаква ,че 3-5 год усилия може да бъдат споделени с едно писане .

 2. Нени

  :), Здравейте!

  Благодаря за примера, това е вярно. Но и задачата да вдъхновяваш човек, да го стимулираш и да го мотивираш не е лесна.

  Пожелавам ви любов, споделени дни и мир в душата 🙂

 3. Мая Живкова

  Не е лесна задача – наистина, затова и човешките отношения са толкова трудни. Но когато има любов и хората имат иистинска връзка помежду си, се получава 🙂

 4. pepi

  Да речем, че жената е успяла да стимулира своя мъж. Не е прощавала слабостите му. В резултат на което той е развил с времето своите качества.
  Постепенно жената, може би увлечена от навика да натяга пружината на мъжа си, започва да „пресолява манджата“. Участва във взаимоотношенията почти само на думи и с времето е спряла да полага достатъчно усилия за връзката. Единственото, което е сигурно, е че изпитва силни чувства и се чувства добре и спокойна около своя мъж. Търси го винаги когато й е трудно без значение дали той може или не може да й помогне.
  При един лек спор обаче, вече укрепналият мъж, който все още силно обича жена си… най-неочаквано си тръгва! Той знае, че е силен и е напълно достатъчен. Няма нужда от оценката на жена си. Познал е цената си.
  И двамата искат възстановяване на връзката си… но това очевидно е възможно при промяна на границите, които съществуват вътре между тях!
  Започва тиха битка за това, кой няма да успее да издържи и ще потърси другия за разрешаване на ситуацията. Който се обади първи – губи част силата си!
  Ще се ангажирате ли с прогноза?
  Възможна ли е обратната на ситуацията, която описвате в статията?
  Силната жена да осъзнае, че или ще бъде доминирана… или ще остане сама.
  Мъжът обича жена си, но е решен да не отстъпи и месец по-късно вече разглежда офертите от други жени!
  Жената е сама… скърби, но и се кълне че ще остане сама завинаги и също няма да отстъпи.
  И двамата са наясно със следното: жената знае че ще остане сама дълго време заради особеностите на характера си, докато мъжът вече има избор… и явно времето работи за него.

  1. Мая

   pepi,
   Честно казано, не мисля, че мъж, който обича една жена, ще си тръгне просто така и след месец ще мисли за друга. Това правят мъжете, които вече са решили, че са надраснали нивото на жената до себе си и искат да я сменят с друга (която смятат, че ще им съответства повече – което не е задължително да е обективна преценка).

   Истината е, че много жени инвестират цялата си енергия в мъжете си, повишават им самочувствието и им дават силата да напуснат семейството и да опитат отново. Но голяма част от тези мъже надценяват себе си и в реални условия не са толкова конкурентноспособни, колкото са си мислели, че са. Някои от тях се връщат при жените си. Други си намират наякой по-млада и непретенциозна жена, с която започват съвсем други проблеми.

   Но, честно казано, не си представям двама души, които се обичат, да пропуснат да бъдат заедно от гордост. Това е пропиляване на голям шанс.

 5. една жена

  Силната жена и силния мъж – една щастлива или не толкова любовна история. Когато сме влюбени, най-често качествата който виждаме в другия са нашите собствени, а него го използваме като огледало за да се видим в очите на другия. Оттам и усещането че другия е нашето второ ‘аз’ – всичко, в което ни се иска да вярваме че притежаваме, го виждаме в другия като в увеличително огледало, и се влюбваме още повече, защото подсъзнателно към точно тези качества се стремим. За някои черти от самоличността ни няма точно огледало и те убягват на възприятието ни – затова най-доброто, точно и жестоко огледало са отношенията с партньора. Осемдесет процента отвъзприятието на света е чиста проекция според думите на известен психолог. Когато нещо у другия ме дразни, това почти винаги означава че същото нещо ме дразни у самия мен. Но интимна връзка без конфликти няма как да се изгради, но те не са нещо, което трябва да се избягва, или да се търси такава без конфликти, а да се гледа на тях като на възможност за развитие. Защото най-голяма хармония има тогава, когато има развитие – в природата няма застой, и да се подчиняваме на догми не е естествено, трябва да търсим начини да ги осъзнаем и продължим напред. Ако сме наясно с истинската си същност, можем да се справяме с трудни ситуации. Прекалено много хора осъзнават какво мислят, но не са свързани с това, което чувстват. Любовта е най-добрият инструмент за това да се осмелим да надникнем в самите себе. Затова влюбването протича по точно този начин – приемаме другия като наш двойник, но рано или късно този наш двойник започва да проявява истинските си качества и истинската си индивидуалност, и почваме да откриваме различията. Това е момента на голямото разочарование, което ще определи по-нататъшното развитие на връзката – ще обикнем ли различията, или ще продължим да търсим идеалния партньор за нас, който ще е точното ни копие..но което може и да не съществува. Това също по повод на силния мъж – най-голямата сила е да осъзнаем слабостите си, да порастнем и да ги променим. Тук няма мъж или жена, всички сме човешки същества, и същността ни е една и съща. Дори и жената да е доминирана, на нея това няма да и пречи, защото ще знае че е силна, ще си е дала такава равносметка и ще си е отговорила на тези щекотливи въпроси. Ще позволява контрол – и то с най-голямо удоволствие, защото контрола който ще дава на партньора си, само ще и покаже на самата нея, че може да го прави, и ще успее да изпита това ново усещане, което не би объркала с неосъзнаване и слабост. Същото се отнася и за мъжа. Любовта не се състои в очаквания, или в желание да се докажем на другия – напротив, докато го има това желание, е почти сигурно че любов не съществува, има само стремеж за нея. При истинската любов тези вътрешни граници отдавна са паднали, и сме постигнали пълно сливане с другото човешко същество. И то не защото сме осъзнали колко сме силни, а именно затова. И аз самата бях поставена в тази ситуация съвсем наскоро, срещнах най-силния мъж, пред когото съм се изправяла, и осъзнах че като покажа слабостта си е единствения начин да стана по-силна. И да съм в хармония с женската си същност.

 6. Мартин

  С последното не съм съгласен! „Ако сте се чудили защо мъжете обичат жените, които се държат ужасно с тях – това е отговорът. Мъжете обичат жените, които ги стимулират да преодоляват слабостите си“.

  1. Мая

   Мартин,
   Наскоро гледах военна тренировка на мъже от специалните сили. Тези мъже сами бяха избрали за себе си да живеят по начин, който за средностатистическия човек е ужасен. На тези мъже им беше трудно – физически и психически, но нито един от тях не се отказа. Ден след ден продължаваха да правят тези ужасни, нечовешки неща. В края на курса бяха други хора, подготвени за необикновени изпитания. И се гордееха със себе си.

   Това е мъжката природа. Не познавам мъже, които обичат да бъдат третирани като женчовци. Мъжете обичат да бъдат подлагани на изпитания и да се доказват. И уважават много жените, които ги карат да се чувстват мъже.

 7. А3

  Претендирам да съм силен, но страданието от несподелената ми любов е пропорционално на силата ми… В момента ми се иска да съм мижав, за да не ме боли толкова…!

  1. Мани

   И аз …

  2. Мая

   Използвайте силата си, за да си тръгнете от несподелената любов. Сложете край на несподелената любов е начало на нов живот. Нищо не изисква повече сила от това – и нищо не е по-важно от това.

 8. lady

  Мъжете не обичат / харесват/ силните жени. По тази причина силните жени по- често са сами. Това е житейска истина.
  Но защо ли му е на един мъж жената до него да е “ слаба“ ?! Само така ли би се чувствал силен, сигурен и МЪЖ!?

  1. Йорданка петрова

   Явно това е горчивата истина,за съжаление

  2. Jony

   Има доста глуповати твърдения в статията. Например: „Ако сте се чудили защо мъжете обичат жените, които се държат ужасно с тях – това е отговорът.“ Такива жени ги изхвърлям като мръсни котараци, ВЕДНАГА!!!
   А това пък е вярно: „Мъжете обичат жените, които ги стимулират да преодоляват слабостите си.“
   Когато усетя, че жената до мен ми партнира, търси пътя – това ме стимулира и аз да направя същото за нея. Когато усетя нейната грижа и топлина ще й отговоря подобаващо. Ако я усетя ранена, ще посегна да излекувам раната й и т.н.

  3. Мая

   lady,
   Това не е вярно. Мъжете харесват силните жени – всеки според силата си. И мъжете, и жените търсят равностойни партньори. За всеки от нас е важен собственият образ в очите на другите. И ако другият е силен човек, който уважаваме и чието мнение ценим, това утвърждава силата ни в самите нас и качествата ни. Затова всеки нормален човек търси партньор на своето ниво или по-високо (освен ако не иска да използва някого по други причини).

   Силните мъже харесват силните жени. Слабите мъже харесват слаби жени. А силните жени не се интересуват от мнението на слабите мъже. Както и силните мъже не се интересуват от мнението на слабите жени.

 9. Hristo

  Lady, за всеки влак си има пътници, както за слабите мъже и жени така и за силните. Прочетох интересни мнения, но моя скромен опит показва следното : ако човекът не е в ранните 20 години, когато все още се изгражда характера, след това промяна е невъзможна. Крайно звучи но е истина. Може само да „тунинговаш“ поведението в определени ситуации.(или той/тя може да се научи да „играе“). В момента в който извадиш човекът от комфротната среда (защото тогава може да видиш неговото реално шице) разбираш че това си е все същото без характерно…

  1. Мая

   Само реалните ситуации променят хората. Някои хора се променят, други не. Изисква се много сила човек да се откаже от част от себе си, която му пречи. Но не е невъзможно.

  2. Тони

   Lady,
   Какво разбирате под силна жена? Тази, с която бях досега и с която повече не мога да издържа да бъда, също има претенцията да бъде силна жена. Силна според нея е тя, когато иска от мене да получи поредното завоевание – работно място, скок нагоре на същото това работно място, и още, и още и още все в тоя дух. Не съм капризен е не хленча – помагал съм във всичко, били сме къде ли не и в страната, и в чужбина, получавала е от мене цялото внимание на света. До момента, в който не осъзнах, че всъщност съм бил употребяван от нея и зад т.нар нейна обич всъщност се крие само стремеж да получи и това, и това, и това… .

 10. Митко

  Здравей Мая, зачетох се в коментарите.Много истина и не дотам истина има в тях.Но според мен е нормално различни хора сме, всеки носи своята индивидуалност.Абсолютно права си. Хора не се променят току така, хора с вече изграден характер. Никой не може да промени другия, всеки е индивидуалност затова сме и уникални.Единствено чвек е готов за ПРОМЯНА, ако реши да го направи за себе си, т.е ако реши да се изправи без СТРАХ към свойто собствено АЗ и да признае пред самия себе си свойте недостатъци, тревоги, малодушие, страх….Тоест както казваш да се откаже от тази част която му пречи.
  Повярвай ми,реших да го направя за себе си…..Мноооого ама много е трудно, но…..не е невъзможно.Именно ситуация в моя живот отприщи това желание за промяна но процеса явно ще бъде дълъг.

 11. kayan y?ld?z

  Здравейте,
  напълно съм съгласна с това, че „човек търси партньор на своето ниво или по-високо (освен ако не иска да използва някого по други причини)“ и не може да излъжеш себе си, а промяната е напълно възможна-сила и воля, и гледаш страха право в очите.

 12. kayan yildiz

  време и вяра, също

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.