за любовта

Игра на криеница… във връзката

0

Във всички култури, по целия свят малките деца играят на една игра. Те са от различни раси, с различни религии, от различни общества, говорят на различни езици. Но всички деца играят на криеница. Причината за това може би се дължи на инстинктите – може би децата се готвят за по-сериозната игра на криеница в живота, защото тази игра продължава живота.

Жената винаги се опитва да се скрие, а мъжът винаги я търси.

Инстинктът на мъжа е да търси. Колкото повече се крие жената, толкова повече се вълнува мъжът и толкова по-силно желание има за нея. Колкото по-красива е жената, толкова по-изкусно се крие и бяга тя и толкова повече усилва желанието на мъжа за нея. Тя продължава да казва „не” и нейното „не” е нейната игра на криеница. Когато жената казва „не”, тя има предвид „да” – на всички езици. Ако тя не е готова да каже „да”, тя дори няма да удостои мъжа с „не”.

Един млад човек ме попита: „Каква е тайната ти? Ние непрекъснато се опитваме да си намерим момичета, а те все бягат. Ти постоянно бягаш от момичетата, а те те гонят. Каква е тайната?”

„Това не е кой знае каква тайна. Единият трябва да се крие, а другият – да го търси. Веднъж взех решение, че няма повече да търся и тогава естествено започнаха да ме търсят жените. Същият инстинкт, но наобратно, просто сменихме ролите си.”

„Сега ще ти дам упътване. Ако жената каже нещо, тя има предвид „да”; в противен случай дори не би те удостоила с отговор, а просто би се обърнала на другата страна и би продължила пътя си. Ако жената се ядоса, това означава, че има възможност – тя проявява някакви емоции към теб, ти си събудил инстинкта й. Трябва само да си достатъчно умен, за да обърнеш тази емоция в своя полза.

Но ако жената не каже нищо и дори не те погледне, по-добре търси другаде. Ще ти бъде много трудно с нея. Щом началото е толкова трудно, дори да получиш тази жена, с нея ще бъде ужасно. По-добре забрави за нея.”

– Ошо

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.