за любовта

Има ли бъдеще вашата любов?

0

„Любовта е сляпа“, казват хората. Когато сме влюбени, живеем в еуфория, партньорът ни изглежда идеален и вярваме, че любовта ни ще продължи вечно. Влюбеността ни обаче не ни позволява да видим реалния човек срещу себе си. Често се влюбваме и в напълно неподходящи хора. Как да разберем дали връзката ни може да продължи и след романтичната фаза?

Страхувате ли се от самотата?
Ако се страхувате от самотата, вероятно сте склонни да си затваряте очите пред недостатъците на вашия партньор, за да запазите връзката си. Ако за вас е важно запазването на връзката на всяка цена, можете да допуснете в живота си и неподходящ за себе си човек.

Приличате ли си?
Дългосрочните връзки се основават на общи ценности  и стремежи – сходен мироглед, сходно образование, сходна професия, обща социална среда, сходен социален и финансов статус, сходни интереси, сходни разбирания за важните и „маловажните“ неща от живота.

Познавате ли семейството и приятелите му/й?
Когато хората създават важни и дългосрочни отношения, те включват партньорите си в кръга на важните за тях хора. Колкото повече хора от живота на партньора си познавате, толкова по-голяма е вероятността той да създаде дългосрочна връзка с вас.

Вашият партньор поглежда ли настрани?
Хората, които са напълно ангажирани със своя партньор, не проявяват интерес към други потенциални партньори – не защото се насилват да се сдържат, а защото са открили партньора, който са търсили. Ако партньорът ви се заглежда по други хора, това означава, че в душата си той се чувства свободен и е голяма вероятността да не устои на съблазните около себе си.

Как реагира партньорът ви на сближаване?
Хората, които търсят кратки и повърхностни отношения, избягват ситуации, свързани с интимност. Те не проявяват чувства дори по време на секс – избягват докосване, прегръдки, целувки. Те могат да обещават развитие на отношенията, но избягват всякаква инициатива. Поддържат връзката, но избягват задълбочаването й. Ако се опитате да скъсите дистанцията, а партньорът ви се дистанцира, едва ли е много вероятно задълбочаване на отношенията ви.

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.