за любовта

Обича ли ме той/тя?

1

Хората често изразяват любовта си чрез думите. Понякога ни е достатъчно да чуем, че сме обичани, за да повярваме в това. Понякога обаче думите се различават от действията на хората. А действията на нашия партньор определят истинското му отношение към нас.

Вашият партньор ви обича, ако:

Иска да прекарва повече време с вас
Желанието за инвестиране на време във връзката определя дългосрочността на връзката. Човекът, който ви обича, ще желае да прекарва повече от свободното си време с вас.

Интересува се от реалния ви живот
Когато сте заедно, вашият партньор интересува ли се от това какво сте правили днес? Интересува ли се от вашата работа, от вашите успехи?

Има доверие във вас
Психологични проучвания показват, че в успешните дългосрочни връзки партньорите знаят къде са партньорите им във всеки момент – не за да ги контролират, а защото се интересуват от живота им. Партньор, който не ви иска обяснение защо се прибирате по-късно и не проверява телефонните ви сметки, показва високо доверие към вас.

Помага ви, когато имате нужда
Колкото и да е зает, човекът, който ви обича, винаги ще намери време и начин да ви помогне, когато имате нужда от помощ.

Защитава ви
Защитава ли ви партньорът ви, когато някой ви критикува или напада? Хората, които обичат, са готови за рискуват удобството си заради любимия си човек. Проучвания при хомосексуални двойки показват, че нападките от страна на обществото засилват връзката в тези двойки.

Изразява чувствата си
Интимността е от съществено значение за една връзка. Интимността не изисква задължително секс, тя може да се прояви чрез прегръдка, целувка в произволен момент. Вашият партньор прави всичко, за да ви увери в своите чувства. Не се питате „Обича ли ме той?“

Гледа ви в очите, когато говорите
Невербалната комуникация между хората е от изключително важно значение. Ако партньорът ви ви гледа в очите по време на разговор, това означава, че той изпитва удоволствие от това да бъде с вас. Дори един поглед може да предаде любовта.

Включва ви в своите решения
В успешните двойки двамата партньори вземат заедно решенията и за дребни, и за сериозни въпроси. Всеки от партньорите трябва да усеща, че неговото мнение е важно за другия.

Позволява ви да се чувствате комфортно със себе си
Партньорът, който ви обича, повишава самочувствието ви и чувството ви за личност. Човекът, който ви обича и ви кара да се чувствате ценни, оказва силен позитивен ефект върху вашето самочувствие. Всички ние искаме да бъдем с хора, които ни карат да се чувстваме добре. Ако се чувствате добре с партньора си, вие ще искате да прекарвате повече време с него, ще се чувствате по-добре и когато не сте с него.

Изпитва уважение към вашия мироглед
Ако партньорът ви изпитва уважение към вашия мироглед, той няма да се опитва да ви налага своето виждане за нещата. Той ще приеме правото ви да мислите по различен начин.

Обича да си спомня минали преживявания с вас
Хората, които обичат да се връщат към общите си приятни моменти в миналото, засилват настоящата си връзка: „Помниш ли, когато ….“ Връщането към общите ви спомени показва, че партньорът цени моментите, прекарани с вас.

Когато изпитваме чувства, ни е трудно да преценяваме обективно ситуацията си. Използвайте тези насоки, за да прецените силните и слабите страни на връзката си. Използвайте тези насоки, за да оцените и своята любов към партньора си.

Можете да харесате още
1 коментар
  1. m

    Моя парнъор отговаря на всички точки и съм щастлива с него,но ми се струва,че рядко задава въпроси за мене,като какво съм правила днес и неща свързани,с моите дейности.Това значи ли,че ме обича истински?

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.