за любовта

Как да обичаме себе си

0

Всички знаем колко е важно да обичаме себе си, за да имаме пълноценен и щастлив живот. Знаем, че трябва да обичаме себе си, но не знаем как. Знаем, че трябва да се грижим за себе си – да спортуваме, да се храним здравословно, но не намираме мотивация да го правим за себе си, ако не се обичаме достатъчно. Знаем какъв партньор искаме за себе си, но продължаваме да се самонаказваме с лоши връзки, ако правим сериозни компромиси със себе си. 

Нашата реализация във всички сфери на живота зависи от талантите ни, знанията ни и уменията ни. Но преди всичко от това доколко обичаме себе си. Любовта към себе си не е имагинерно чувство. Любовта към себе си е приемане, уважение, обективна оценка и реална грижа. Любовта към себе си означава да удовлетворяваме истинските си нужди, а удовлетворяването на истинските ни нужди води до душевна хармония и приемане на самите нас и на околния свят. Ако приемаме себе си, ние имаме желание да се представим и пред света. Ако харесваме това, което правим, ние с гордост го показваме на другите хора. А от това как представяме себе си и постиженията си, зависи как ни приемат другите хора – тоест, нашият социален успех.

Възприятието ни за самите нас се оформя в хода на нашия живот и зависи от хората, с които общуваме, особено семейството ни, от средата ни, от жизнения ни опит. Осъзнаваме себе си чрез другите хора и чрез опита си. И ако сме имали нещастието да се родим в дисфункционално семейство или да преживеем болезнен жизнен опит, това може силно да накърни нашата самооценка и да блокира социалната ни реализация. В моменти на силни емоционални преживявания ние запечатваме в мозъка си възприятията си за самите себе си. И ако тези преживявания са негативни, те водят до промяна на нашата личност и себеограничаване.

Тази книга ще ви покаже как да развиете любов към себе си – стъпка по стъпка.

Тази книга се състои от 21 глави. 21 дни са необходими на нашия мозък, за да създаде нов навик. За 21 дни ще си създадете най-полезния навик – да обичате себе си. Всеки ден ще работите с една глава от книгата. Всяка глава на книгата съдържа важна информация и тематични упражнения. Максимална полза ще извлечете, ако работите по книгата сутрин и изпълнявате точно упражненията. Това ще ви отнеме около половин час дневно, но ще зареди ума ви с нови идеи, душата ви – с емоции, а тялото ви – с енергия.

Упражненията са специално подбрани. Те работят на нивото на вашите инстинкти. В някакъв момент от живота ви проблеми са настъпили на инстинктивно ниво – и решението им също е на инстинктивно ниво. Няма да е необходимо да се убеждавате в неща, които не вярвате, или да насилвате себе си. Резултатите ще се появяват от само себе си.

Ще си водите личен дневник. В него ще си водите записки по упражненията и наблюдения, свързани с вашата промяна.

По време на работата си с тази книга във вас ще настъпят промени. Когато започнете да изпитвате любов към себе си, ще се понижи търпимостта ви към вредни хора и ситуации. Някои от тях можете спокойно да изхвърлите от живота си, други – не. У вас ще се появи желание да правите добри неща за себе си без да се принуждавате – да се движите повече, да се храните по-добре, да започнете да учите нещо, което отдавна сте отлагали. Животът ви няма да се промени с магическа пръчка – все още ще се налага да полагате усилия за нещата, които желаете. Но ще го правите с удоволствие за любим човек – за себе си. Тази книга ще ви покаже как да промените живота си в по-добра посока без да разрушавате напълно стария си живот, как да живеете според своите ценности и да запазите отношенията си с любимите си хора.

Как да обичаме себе си

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

ФОРМА ЗА КОНТАКТ

Можете да зададете вашите въпроси тук. Ще получите отговор възможно най-скоро.

X
ПИШЕТЕ МИ!